RTX 3060 Ti vs RTX 4060 vs RTX 4060 Ti

Bütçe
32 Bin
O halde RTX 3060 Ti eliyorum.
Bütçem ekran karti, islemci, anakart, kasa+PSU, RAM ve eger yetirebilirsem en uygun CPU sivi sogutma.
Yaratmaya calisacagim bütçe 30bin ancak 35bine cikmaya da calisabilirim.
Islemciye karar verdim Ryzen 5 7600X.
Nvidia/amd secimine gelince. Ben hep NVIDIA kullandim ve teknoloji olarak da NVIDIA takip ettim AMD hakkinda hiç deneyimim olmadiginda RTX dedim. Ve oyunlarin cogunda DLSS desteginin bariz bir performans yarattigini biliyorum. O nedenle NVIDIA diye bir arastirmaya girmistim.
Anakart ve RAM icin nasıl bir secim yapacagim ve ne kadar kaliteli bir Gaming anakart mi yoksa normal mi sececegime ekran kartina ayiracagim fiyat belirleyecek. Yillardir ASUS ROG kullandim ve memnundum o nedenle sonraki asamada RAM ve anakart uzerine ugrasacagim.
Açıkçası 4060 ve 4060 Ti arasindaki sifiir farki neredeyse yariyariya. Ama tabii ki uzun seneler beni idare etmesini isterim. Ikinci el olarak, 4060 Ti gibi bir kart almak cok iyi olur ancak cok uzun zamandir sistem parcasi almadimdan ikinci el icin halen sari sayfami kullaniliyor bilmiyorum. Ve korkum alacagim kartin donanimsal olarak yipranmis ya da sikintili olup olmadigini nasıl tespit edecegimi bilmiyorum. Sadece sistem testleri yapabilirim. Ve de cok fazla marka var PowerColor vb hiç bilmedigim vs msi/asus gibi bildigim markalar arasinda nasıl secmeliyim?
Bu konuda da beni bilgilendirebilirseniz cok mutlu olurum.
Uzun bir post oldugu icin kusura bakmayin.

Başlıkta ki 3 GPU'ya da para verilmez.
Sebebini açıklayın destekleyip detsekleyemeceğimize karar verelim. Böyle diyerek kimseyi yönlendirmeyin. Gönül ister ki en güzellerini alalım ama imkanı olmayanlar var. Bütçesi çıkmazsa ekran kartı almayacak mı yani. Bu yoruma o yüzden açıklama lazım.

Bütçem ekran karti, islemci, anakart, kasa+PSU, RAM ve eger yetirebilirsem en uygun CPU sivi sogutma.
Nvidia/amd secimine gelince. Ben hep NVIDIA kullandim ve teknoloji olarak da NVIDIA takip ettim AMD hakkinda hiç deneyimim olmadiginda RTX dedim. Ve oyunlarin cogunda DLSS desteginin bariz bir performans yarattigini biliyorum. O nedenle NVIDIA diye bir arastirmaya girmistim.
Anakart ve RAM icin nasıl bir secim yapacagim ve ne kadar kaliteli bir Gaming anakart mi yoksa normal mi sececegime ekran kartina ayiracagim fiyat belirleyecek. Yillardir ASUS ROG kullandim ve memnundum o nedenle sonraki asamada RAM ve anakart uzerine ugrasacagim.
Açıkçası 4060 ve 4060 Ti arasindaki sifiir farki neredeyse yariyariya. Ama tabii ki uzun seneler beni idare etmesini isterim. Ikinci el olarak, 4060 Ti gibi bir kart almak cok iyi olur ancak cok uzun zamandir sistem parcasi almadimdan ikinci el icin halen sari sayfami kullaniliyor bilmiyorum. Ve korkum alacagim kartin donanimsal olarak yipranmis ya da sikintili olup olmadigini nasıl tespit edecegimi bilmiyorum. Sadece sistem testleri yapabilirim. Ve de cok fazla marka var PowerColor vb hiç bilmedigim vs msi/asus gibi bildigim markalar arasinda nasıl secmeliyim?

Estağfurullah hocam ne kusuru istediğinizi çok güzel detaylı anlatmışsınız teşekkür ederiz.

2.el ekran kartında yapılacak çok testler var bilhassa mining yapılmamamış kart olması yapılmışsa bile çok temiz bakılmış olması gerekir. Çünkü mining kartı çok yıpratıyor.
Onun dışında standart testler vs yaparsınız biliyorsunuz mevzuya hakimsiniz zaten.
Garantisi ve faturasının da mutlaka olması iyi olur 2.el olacağı için riskleri en aza indirmiş oluruz böylelikle. 3-4 yıl kullanılmış kartları bence almayın her ne kadar bakımda yapılsalar kullanım ömürleri var. Kullandıkça performansları kaybolabiliyor.
Sıfır kart almanız sizin için çok daha büyük avantaj olur. Marka olarak da forumda birçok konu açılmıştır. Ben çok bilmiyorum açıkçası kendim hep bilindik markalardan gittim o yüzden size önerebileceğim markalar ASUS ve Gigabyte olur. Gigabyte kullandığım için öneriyorum. ASUS da marka ve kalite olarak kendisini kanıtladığı için öneriyorum. MSI da iyi markadır ancak bazı modelleri iyi değil diye biliyorum. Daha birçok iyi marka elbet vardır ama tecrübe sahibi değilim o yüzden birşey diyemem. Siz forumlardan bulabilirsiniz. Karar size ait.

Son düzenleme:

Hocam 35bin bütçeye niye 4060 Ti alıyor ki dengeli yapsin mesela işlemciyi 7500F yapsın.

Hocam 35bin bütçeye niye 4060 Ti alıyor ki dengeli yapsin mesela işlemciyi 7500F yapsın.
Hocam önce neden 7600X tercih ettiğini sormak lazım. Belki daha yüksek işlemci almak istemişte olabilir.

Hocam ama aman aman bir fark olmayacak ki.
Olabilir ama soralım genede niye tercih etti sebebi nedir burda konu başlığında parça önerisi değil ekran kartı belirterek bilgi almak istemiş. Sistem önerisi isterse yeni konu başlığında yorum yapılır.

Olabilir ama soralım gene de niye tercih etti sebebi nedir burada konu başlığında parça önerisi değil ekran kartı belirterek bilgi almak istemiş. Sistem önerisi isterse yeni konu başlığında yorum yapılır.

Haklısınız.

Sebebini açıklayın destekleyip detsekleyemeceğimize karar verelim. Böyle diyerek kimseyi yönlendirmeyin. Gönül ister ki en güzellerini alalım ama imkanı olmayanlar var. Bütçesi çıkmazsa ekran kartı almayacak mı yani. Bu yoruma o yüzden açıklama lazım.

Estağfurullah hocam ne kusuru istediğinizi çok güzel detaylı anlatmışsınız teşekkür ederiz.

2.el ekran kartında yapılacak çok testler var bilhassa mining yapılmamamış kart olması yapılmışsa bile çok temiz bakılmış olması gerekir. Çünkü mining kartı çok yıpratıyor.
Onun dışında standart testler vs yaparsınız biliyorsunuz mevzuya hakimsiniz zaten.
Garantisi ve faturasının da mutlaka olması iyi olur 2.el olacağı için riskleri en aza indirmiş oluruz böylelikle. 3-4 yıl kullanılmış kartları bence almayın her ne kadar bakımda yapılsalar kullanım ömürleri var. Kullandıkça performansları kaybolabiliyor.
Sıfır kart almanız sizin için çok daha büyük avantaj olur. Marka olarak da forumda birçok konu açılmıştır. Ben çok bilmiyorum açıkçası kendim hep bilindik markalardan gittim o yüzden size önerebileceğim markalar ASUS ve Gigabyte olur. Gigabyte kullandığım için öneriyorum. ASUS da marka ve kalite olarak kendisini kanıtladığı için öneriyorum. MSI da iyi markadır ancak bazı modelleri iyi değil diye biliyorum. Daha birçok iyi marka elbet vardır ama tecrübe sahibi değilim o yüzden bir şey diyemem. Siz forumlardan bulabilirsiniz. Karar size ait.

Hocam niye 7600X.

1 yada 2 ay öncesinde baktigim gaming benchmark testlerine baktigimda oyun performansi açısından yuksek puan almis. Oyun pcler icin cok basarili oldugunu gordum Turkiye ve yabanci forumlardan bu nedenle 7600x dedim, fiyat sifir kutusuz 7600 civari ve butce max 30 bin zorlarsam 35bin. Oynadigim cogu mmorpg oyunlari islemci yogun calisiyor. Ama daha ucuz daha iyi is gorecek bi islemci icin arastirma yapabilirim tabi. 4060 ti ikinci elleri baktigim kadari ile 12-14 bin civari sifirlari 25bin. Yani sistemi toplarken en yuksek paydayi islemci ve ekran kartina vermek istedim. .

Cok yillar once saglam bir pc topladim, ve o anakart ve islemci senelerce cok cok iyi performanslar verdi ve bende zamanla ekran karti upgrade yaparak durumu kurtardim taki yeni nesil oyunlar ve dlss destegi one cikincaya kadar. Tabi ozaman dolar kuru 1-3 idi. Bu nedenle bazi bilesenlere daha cok kafa yormak istedim.
Ama yanlis bir kararsa tabiki tavsiyelerinize acigim. Yada bu fiyata ulasabilecegim daha iyi performans veren sistem onerilerinize de bakabilirim

Yanlış karardan ziyade o işlemciye yakın performans verebilen işlemciler de var. Arkadaşında yukarda önerdiği gibi 7500F bakabilirsin F/P işlemcilerden. Performansı 7600X'e yakın. Değerlendirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı