RTX 3060 Ti vs RTX 4070

Bu dediğinize katılıyorum, ben de youtube üzerinde video izlerken ya da streaming servisleri üzerinde film izlerken yaşıyorum aynısını.

4K ekranda 1080p görüntü izlerken bozulmalar oluyor. Yüksek çözünürlüklü ekran alıp ekran çözünürlüğünden düşük çözünürlükte içerik izlemek pek keyifli değil.

Aynen öyle, 1080p monitör alma sebeplerimden biri.
Mesela 2k da 1080p çekinde oyunda görüntü bozulması dışında bir de şu oluyor, ben fps oyuncusuyum 2k monitörde 1080p çekince kenarlardan kırpıyor küçük pencere gibi oynatıyor, nvdia panelde bunu “tam ekran” ayarlayarak çözebiliyorsun ancak “tam ekran” ayarlamak ekran kartına ölçekleme yaptırdığı için gecikmede yapabiliyor, buyuzden “ölçeklendirme yok” seçmeyi tercih ediyorum. “Oyun içi tam ekran, ekran kartında ölçekleme yok”

Yani monitörün doğal çözünürlüğe “ölçeklendirme yok” olarak oynamak en az gecikmeyi sağlayacaktır. Fps oyunları içinde yüksek fps ve en az gecikme için donanım ve ayar seçiliyor. Elbette bu gecikmeyi kafaya takmayacak fps oyuncuları da vardır ancak önem verenler için?

Yani bazı arkadaşlar “2 k için uygun” dediğinde 2k harici alınmamalıya gelen yorumları görünce, şu canlanıyor aklımda;

o kartı alabilecek Bütçem var, 1080p monitörüm var, o kartı alırsam üstelik oynadığım oynda fps artacak ve istersem grafik ayarlarını da rahat rahat arttırabileceğim.
Ama kart 2k için uygunmuş diye almıyorum. 🤷‍♂️😂

Hocam hala 5-10 sene diyorsunuz olay bu değil ki. Ben bu ay çıkan 2 oyunda da yeterli gelmediğini söylüyorum. Kaldı ki DLSS ve FSR gibi teknolojiler 1080 ve 2k için zorunlu olması da çok saçma. Native çözünürlükte oynamak varken neden DLSS açalım yeni aldığın gpuda. DLSS 4k için mantıklı olsa da 1080p ve 2k için kesinlikle değil üst seviye bir gpu kullanıyorsan bariz bir şekilde görüntüden feragat ediyorsun çünkü.

Bunun dışında AMD gayet güzel alternatifler sunuyor işte? Daha çok vram ve saf performansda gayet iyi ürünleri var. Sanki 4070 çok yüksek seviye bir kartmış gibi alternatifsiz olduğunu söylemek de mantıklı değil bence. Bahsettiğiniz kart 4090-4080 olsa anlayacağım.

Sonuç olarak 4070 ölü doğmuş bir model bana göre. İsteğen elbette alabilir ancak bana şu zamanda 12 gb vrame sahip bir kart almak kesinlikle mantıklı gelmiyor.

Neyi sundu? Ben ortada bir kart göremiyorum. 7900 XT diyorsan o 4070 Ti ile kapışıyor. RX 6000 serisi herhangi bir alternatif değil RTX 4070'e karşı.

Konu sahibi kart arıyor ve ben 6800 ya da 6800 XT gibi kartların onun yerine alınması gerektiğini düşünmüyorum Ancak ve ancak 16+ GB VRAM'li, RT performansı iyi bir 7800 XT falan gelirse o olur. O da hala gelmediği için konu sahibinin alacağı kart RTX 4070'dir, 3060 Ti gibi eski nesil kartlar değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı