RTX 3060 Ti vs RTX 4070

DLSS 3.0 kaynak tüketimini önemli derecede azaltıyor sıkıntı yok. NVIDIA bu teknolojisini illa daha da ileriye taşıyacak. AMD alan native ayarları kökler, NVIDIA alan teknolojiye para veriyor ve illaki kullanacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sadece Hogwarts ve TLOU testleri bile bunun böyle olmayacağını açıkça gösteriyor. 3000 serisi çıktığında da aynı tartışmalar dönmüştü ve Nvdia'yı savunanlar haksız çıktığını görüyoruz. Nitekim 4000 serisi için de aynısı olacak. Kaldı ki 3000 serisine bile DLSS 3 vermeyen Nvidia neden aynı şeyi 4000 serisine de yapmasın?

Gayet açık bir durum var ki 12 GB vram bir iki seneyi geçtim şu an için bile yetersiz. Ben 6700 XT kullandığım için bunu sorun etmiyorum ancak 1 hafta önce çıkmış bir kartın vram yüzünden performans verememesi kesinlikle savunulabilecek bir şey değil.

4070 2K için uygun dediğimde şaşırmanıza cevap verdim ben. Farkındaysanız 3060 Ti ile alakalı bir şey demedim size. Konuyu saptırıyorsunuz.
4070, 2K oyunculuk için üretildi dediniz. Bunu bilmiyordum demeye getirdim, ironik olarak, o yüzden paylaştım fotoğrafı.

Ben bundan önceki yorumumu da size yapmamıştım zaten, siz alıntı yaparak cevaplayınca ben de sizin alıntınıza cevap olarak paylaştım..

Yine de aynı düşüncedeyim, 1080p de olsa 2K da olsa 4070 tercih edilmeli. 3060Ti, yaşını göstermeye başlıyor günümüz oyunlarında. İlerleyen zamanlarda 1080p'de daha da sorun olmaya başlar özellikle vram açısından. Nvidia'nın kendi içerisinde pazar yaratma çabası ve aç gözlülüğü sayesinde düşük vramli ekran kartları hala üretiliyor.

4070 2K için uygun dediğimde şaşırmanıza cevap verdim ben.

2k ya uygun olması, 1080p için alınmaz demek değil. Profesyonel fps oyuncuları için 1080p idealdir. Monitörünün hz değerlerinin üzgüne çıkması için örneğin Pubg gibi ağır bir oyunda 4070 gibi güçlü kartlar gerekecektir. Yani “sadece” 2k için alınır demeye gelen yorumlara katılmıyorum

2k ya uygun olması, 1080p için alınmaz demek değil. Profesyonel fps oyuncuları için 1080p idealdir. Monitörünün hz değerlerinin üzgüne çıkması için örneğin Pubg gibi ağır bir oyunda 4070 gibi güçlü kartlar gerekecektir. Yani “sadece” 2k için alınır demeye gelen yorumlara katılmıyorum
2K Monitör alırsın yine hikayeli oyunlarda 2K rekabetçi oyunlarda 1080P'ye çekersin bunda bir şey yok ki.

Sadece Hogwarts ve TLOU testleri bile bunun böyle olmayacağını açıkça gösteriyor. 3000 serisi çıktığında da aynı tartışmalar dönmüştü ve Nvdia'yı savunanlar haksız çıktığını görüyoruz. Nitekim 4000 serisi için de aynısı olacak. Kaldı ki 3000 serisine bile DLSS 3 vermeyen Nvidia neden aynı şeyi 4000 serisine de yapmasın?

Gayet açık bir durum var ki 12 GB vram bir iki seneyi geçtim şu an için bile yetersiz. Ben 6700 XT kullandığım için bunu sorun etmiyorum ancak 1 hafta önce çıkmış bir kartın vram yüzünden performans verememesi kesinlikle savunulabilecek bir şey değil.

Tamam RTX 4070 almasın ne alsın peki? DLSS 3.0 bile desteklemeyen, 8 GB VRAM'li ve eski model 3060 Ti'ı mı yoksa sırf 4 GB fazla VRAM'i var diye dümdüz bir AMD kartı mı?

3070 + 8 GB + DLSS 2.x ilk çıktığında da kötüydü ama 4070 + 12 GB + DLSS 3.x değil. AMD yeni nesilde alternatif sunsun o zaman bakarız.

RTX 4070 an itibarı ile kendi fiyat skalasının en iyi kartıdır. @pwleredal dediği gibi belli bir bütçedeki kartı alanlar da 5-10 sene kullanmıyorlar çamaşır makinesi gibi. Kullanan var ama az. Teknoloji çok hızlı değişiyor ve bugün çıkarıp 15K'yı karta gömecek kişi de soğan ekmek yemiyor, 2 haydi en fazla 3 seneye yine aynı bütçeyi oluşturur kendisine.

2K Monitör alırsın yine hikayeli oyunlarda 2K rekabetçi oyunlarda 1080P'ye çekersin bunda bir şey yok ki.

Hocam 3070ti kartım ve 2k monitor 170hz var ben de, Pubg gibi fps oyunları oynuyorum, 1080p çekince görüntü bozuluyor, ekstra grafik ayarları gerekiyor bu da kart ve işlemci kullanımını arttırarak gecikmeyi de beraberinde getirtiyor.
Benim gibi oyuncuların 2k amaçları yoktur en yüksek fps en düşük gecikme için donanım seçilir.
ayrıca 2k monitörlerde hz değerleri sınırlı oluyor. Profesyonel turnuvalarda vs oynayanlar 1080p de en yüksek hz değerleri olan monitör seçiyor ve 280hz monitörü olan oyuncular oldukça çok. bu hz değerlerinin üstüne fps yi çıkarmak içinde yüksek donanımlar gerek. Buyuzden daha yüksek hz değeri olan 1080p monitör seçtim. Ve 3070ti bile 2k için uygun bir kart ama bana yüksek fps sağladığı icin yine bana uygun olmuyor mu?

Tamam RTX 4070 almasın ne alsın peki? DLSS 3.0 bile desteklemeyen, 8 GB VRAM'li ve eski model 3060 Ti'ı mı yoksa sırf 4 GB fazla VRAM'i var diye dümdüz bir AMD kartı mı?

3070 + 8 GB + DLSS 2.x ilk çıktığında da kötüydü ama 4070 + 12 GB + DLSS 3.x değil. AMD yeni nesilde alternatif sunsun o zaman bakarız.

RTX 4070 an itibarı ile kendi fiyat skalasının en iyi kartıdır. @pwleredal dediği gibi belli bir bütçedeki kartı alanlar da 5-10 sene kullanmıyorlar çamaşır makinesi gibi. Kullanan var ama az. Teknoloji çok hızlı değişiyor ve bugün çıkarıp 15K'yı karta gömecek kişi de soğan ekmek yemiyor, 2 haydi en fazla 3 seneye yine aynı bütçeyi oluşturur kendisine.
Hocam hala 5-10 sene diyorsunuz olay bu değil ki. Ben bu ay çıkan 2 oyunda da yeterli gelmediğini söylüyorum. Kaldı ki DLSS ve FSR gibi teknolojiler 1080 ve 2k için zorunlu olması da çok saçma. Native çözünürlükte oynamak varken neden DLSS açalım yeni aldığın gpuda. DLSS 4k için mantıklı olsa da 1080p ve 2k için kesinlikle değil üst seviye bir gpu kullanıyorsan bariz bir şekilde görüntüden feragat ediyorsun çünkü.

Bunun dışında AMD gayet güzel alternatifler sunuyor işte? Daha çok vram ve saf performansda gayet iyi ürünleri var. Sanki 4070 çok yüksek seviye bir kartmış gibi alternatifsiz olduğunu söylemek de mantıklı değil bence. Bahsettiğiniz kart 4090-4080 olsa anlayacağım.

Sonuç olarak 4070 ölü doğmuş bir model bana göre. İsteğen elbette alabilir ancak bana şu zamanda 12 gb vrame sahip bir kart almak kesinlikle mantıklı gelmiyor.

Hocam 3070ti kartım ve 2k monitor 170hz var ben de, Pubg gibi fps oyunları oynuyorum, 1080p çekince görüntü bozuluyor, ekstra grafik ayarları gerekiyor bu da kart ve işlemci kullanımını arttırarak gecikmeyi de beraberinde getirtiyor.
Benim gibi oyuncuların 2k amaçları yoktur en yüksek fps en düşük gecikme için donanım seçilir.
ayrıca 2k monitörlerde hz değerleri sınırlı oluyor. Profesyonel turnuvalarda vs oynayanlar 1080p de en yüksek hz değerleri olan monitör seçiyor ve 280hz monitörü olan oyuncular oldukça çok. bu hz değerlerinin üstüne fps yi çıkarmak içinde yüksek donanımlar gerek.
Bu dediğinize katılıyorum, ben de youtube üzerinde video izlerken ya da streaming servisleri üzerinde film izlerken yaşıyorum aynısını.

4K ekranda 1080p görüntü izlerken bozulmalar oluyor. Yüksek çözünürlüklü ekran alıp ekran çözünürlüğünden düşük çözünürlükte içerik izlemek pek keyifli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı