Hocam neden öyle düşünüyorsunuz? Zaten bu tarz teknolojiler ekran kartı için en önemli etkenler. Günümüzde bu tarz özellikler saf kas gücünden daha önemli yapıyor.
Çok doğru söylüyorsunuz, ne bu DLSS, RT manyaklığı anlamıyorum. Çoğu insanın elinde F/P bir RTX veya RX kart var (RX 6600/ RTX 3060) çıkıp yok RT yok DLSS diye konuşuyorlar. Adamın aldığı kart zaten markanın giriş seviyesi kartı, bir de kartları bunlarla zorluyorlar.
Söylediğinizin aksine bu kartlarda bu özellikler daha önemli, zaten üst segment kart alan birinin neden bu özelliklere ihtiyacı olsun ki?
3060 Ti ve 6700XT çok güçlü kartlar olmadığı için 8 GB VRAM idare eder. 1-2 ayar kısarak VRAM derdini çözebilirsiniz. FSR 4 sadece 9000 serisine özel olduğu için 6700XT desteklemeyecek. Yeni DLSS 4 ise tüm RTX kartlarda mevcut. Multi fg özelliği 5000 serisine özel sadece. FSR 3.1 görüntü kalitesi DLSS 2.0 2.5 ayarında falan. DLSS 3 çok daha iyi gözüküyor. Ayrıca bunun üstüne DLSS 3.5 ve 3.7 de çıktı. Şimdi de DLSS 4 ile arada uçurum oldu. Doku sıkıştırma sayesinde bir miktar daha az VRAM kullanımıda olacak. Bu yüzden 3060 Ti daha mantıklı. Kas gücü de benzer seviyelerde zaten.
1080p de FSR 3.1 açmak isteyeceğinizi düşünmüyorum. Oyun oynanmaz derecede kötü gözüküyor çünkü. FSR 4 destekleseydi VRAM'den kaynaklı 6700XT önerirdim.
Dlss'i diger jenerasyonlarda da guncelleyecekler, sadece multi frame gen 5000 serisine gelecek diye biliyorum.Yanlışınız var hocam, DLSS4 sadece RTX 5000 serisine gelecek, ki DLSS 3'ü bile RTX 3000 serisine getirmeyen NVIDIA'dan mı bekliyorsunuz bunu?
Yanlışınız var hocam DLSS4 sadece RTX 5000 serisine gelecek. Ki DLSS 3'ü bile RTX 3000 serisine getirmeyen NVIDIA'dan mı bekliyorsunuz bunu?
Aynen öyle.Dlss'i diger jenerasyonlarda da guncelleyecekler, sadece multi frame gen 5000 serisine gelecek diye biliyorum.
Dedigin şey bu segment icin gecerli degil, bu yuzden. Teknoloji karsiti degilim ama odedigin paradan native cozunurlukte faydalanamiyorsan ve upscaler kullanmak zorunda kalıyorsan burada bir problem var demektir. Normalde alinmayacak kartlari FSR veya DLSS var diye almaya mecbur birakilmamamiz lazim. DLSS ve RT'nin mantikli olduğu barem ust segment, 4K cozunurlukte akici bir RT deneyimi istiyorsan Upscaler'lar zaruri hale geliyor. 2K'da veya 4K'da kullandığın upscaler kalitesiyle 1080P'de kullandığın ayni degil. Native cozunurluk performansina bak her daim.
Upscaler'larin ilk cikis mantigi outdated ekran kartlarina destek atmakti, o amactan uzaklastik artik.
Soruna gelecek olursak bütçe kisitin varsa ve fiyatlari ayniysa 3060 Ti alabilirsin. Fakat, oynadigin oyunlarda.
Hocam yazınız için teşekkür ederim, 2. el alacağım için fiyatlar hemen hemen aynı. 1080p ayarlarda DLSS nasıl bir dezavantaj sunuyor? Görüntü bozulmaları mı artıyor?