RTX 3060 Ti vs RX 6700 XT

Cunku 4K'da upscaler olmadan RT deneyimi yasayamazsin.

Bu arada sen zaten kararini vermis gibisin, 3060 Ti almazsan kesin icinde kalir. Zaten ikisi de guzel kart, hangisini alirsan al pişman olmazsin. 3060 Ti al gec, icinde kalmasin.

Aslında tam bir karar veremedim sadece almışken en iyisini alayım kafasındayım, dediğim gibi uzun süredir AMD ekran kartı kullanıyorum, sadece bir kez 1050 kullanmıştım. Verdiği performansları ve sunduğu teknolojileri tam olarak yaşamadığım için kafam karıştı.

Evet DLSS quality 720P'den upscale ediyor. Kimine gore problem olmaz kimine gore de goze batar. Biraz subjektif.

Aslinda kefil olabilsem 1-2K daha koyup Arc B580 al derdim de kefil olamiyorum. Teorik olarak bu kartlarin hepsini gömer.

Benim de aklımda vardı fakat Ryzen + Radeon ikilisi birkaç özellik sunuyordu.

Aslında tam bir karar veremedim sadece almışken en iyisini alayım kafasındayım, dediğim gibi uzun süredir AMD ekran kartı kullanıyorum, sadece bir kez 1050 kullanmıştım. Verdiği performansları ve sunduğu teknolojileri tam olarak yaşamadığım için kafam karıştı.

Benim de aklımda vardı fakat Ryzen + Radeon ikilisi birkaç özellik sunuyordu.
Smart access memory var da resizable bar acarsin, bir fark olmaz. Islevleri ayni.

Çok doğru söylüyorsunuz, ne bu DLSS, RT manyaklığı anlamıyorum. Çoğu insanın elinde F/P bir RTX veya RX kart var (RX 6600/ RTX 3060) çıkıp yok RT yok DLSS diye konuşuyorlar. Adamın aldığı kart zaten markanın giriş seviyesi kartı, bir de kartları bunlarla zorluyorlar.
Hocam 3060 12 GB modelini kullanıyorum. DLSS 10-20 FPS arası fark ediyor. Üstelik FPS'in yanı sıra ekran kartı kullanımını da rahatlatıyor. DLSS ile 3060 neden zorlansın?

Çok tartışmalı bir konu ama ben şunu söylemek istiyorum, RX 6700 XT kas gücü olarak çok önde tartışmasız ama RTX 3060 Ti driver tarafından kazanıyor. AMD gerçekten berbat driverları nasıl halen daha düzeltmediğini çözemediğim bir üretici. Ben de zamanında ikisi arasında kalmıştım, şu an olsa 3060 Ti ya da 3070 almaya bakardım. Az daha çıkmak mümkünse 4060 da mantıklı.

Çok tartışmalı bir konu ama ben şunu söylemek istiyorum, RX 6700 XT kas gücü olarak çok önde tartışmasız ama RTX 3060 Ti driver tarafından kazanıyor. AMD gerçekten berbat driverları nasıl halen daha düzeltmediğini çözemediğim bir üretici. Ben de zamanında ikisi arasında kalmıştım, şu an olsa 3060 Ti ya da 3070 almaya bakardım. Az daha çıkmak mümkünse 4060 da mantıklı.
4060 mantikli degil, 3060 ti'dan bile gucsuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı