RTX 3060 undervolt verimli olmuyor

B.Özdemir

Decipat
Katılım
16 Mart 2023
Mesajlar
1.117
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Kartıma undervolt yaptım. Fakat 825 Volt'ta oyunlarda sorun yaşamıyorum ve sıcaklık Max 66 derecelere çıkıyor. Bu normalde 78 derecelere dayanan bir, sıcaktı şu an düştü. Evet, fakat FurMark'ta hala aynı 78 civarı hala alıyorum. Undervolt yaptığımda ise 6 8 FPS yerine göre bir tık daha fazla FPS kaybı yaşıyorum. Kartımın stock desteklediği hız 1806. Fakat oyunda kendi kendine 1930'lara kadar çıkabiliyor. Fakat ben undervolt yaparken 1806'dan verdiğim için yükseltemiyorum daha fazla. Yoksa çakıyor. Oyundan vb atıyor ve daha az FPS alıyorum. Stock değere göre oyunda sıcaklık düşürmüş olsam da 825mv de FurMark'ta ekranda ara ara değişik çizgiler çıkabiliyor. Test yaparken fakat oyunlarda çıkmıyor.

RTX 3060 eagle Gigabyte OC 2.0 Edition modelini kullanıyorum.

Test ettiğim oyunlarda da normalde furmak sıcaklığının aynısını alıyordum. Assetto Corsa ve RDR2 de yaptım her 2 testide emin olabilmek için.

FurMark testlerinde ekran kartı fanım %96 ya kadar dayanıyor.

Kartın voltajını düşürmek istediğimde voltaj değeride stock çok garip geliyor. Çünkü stock değeri 968 mv bayağı düşük bir değer. Zaten bunu 825'e 850'ye çekmem çok az bir fark ettirecektir. Bu tip bir karttın en az zaten 1200 1100 olması gerekmez mi? Ki düşürdüğümde o kadar fark etsin oyunlarda bazen 1100 ve 1082'ye kadar yükselebiliyor stock iken.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki eagle modeli normalde en az ısınan modellerden biri. MV konusuna gelirsek RX 5700XT gibi düşünmeyin manuel olarak aşırı fazla voltaj vardı o yüzden çok esnek bir alan bırakıyordu. NVIDIA ve yeni nesil kartlar da ise bu alan oldukça azaltılmış yani voltaj sıkalası çok düşük. Aynısını RX 6XXX serisinde de yaşarsın zaten neredeyse mükemmele yakın voltaj ve MHz değeri ile geliyor ve esnek değil. Tavsiyem garantisi yoksa içini açıp termal macun yenilenemeniz sıcaklık konusunda çok daha aşağı seviyelere gelecektir undervolt içinde söylediğim gibi olabildiğince fabrika çıkışlı verimli çıkıyor zaten sen daha az voltaj vererek minimum performansı kaybı ile sorunsuz bir RTX 3060 kullanman epey zor.
 
Elindeki eagle modeli normalde en az ısınan modellerden biri. Mv konusuna gelirsek RX 5700XT gibi düşünmeyin manuel olarak aşırı fazla voltaj vardı o yüzden çok esnek bir alan bırakıyordu. NVIDIA ve yeni nesil kartlar da ise bu alan oldukça azaltılmış yani voltaj sıkalası çok düşük. Aynısını RX 6xxx serisinde de yaşarsın zaten neredeyse mükemmele yakın voltaj ve MHz değeri ile geliyor ve esnek değil. Tavsiyem garantisi yoksa içini açıp termal macun yenilenemeniz sıcaklık konusunda çok daha aşağı seviyelere gelecektir undervolt içinde söylediğim gibi olabildiğince fabrika çıkışlı verimli çıkıyor zaten sen daha az voltaj vererek minimum performansı kaybı ile sorunsuz bir RTX 3060 kullanman epey zor.

Eagle modeli hocam tam tersine soğutma performansı olarak çok iyi bir kart değil daha fazla ısınan diğer modellere göre bir model macun thermall grizzly kullandım bir nebze düşürdüm sonra nedense sıcaklıklarım geri yükseldi bir süre sonra farklı bir macunla tekrar yenileyeceğim bu şekilde çözmeyi deneyeceğim undervoltta başarılı oldum gibi oyunlarda 65 66 alıyorum ama FurMark'ta 80.
 
RTX 3080 de bahsettiğin modeli kullandım aynı karttan aynı zamanda alınmış farklı marka ve modellere göre en az 5 derece daha soğuk çalışıyordu. Ona istinaden söylemiştim.
 
RTX 3080 de bahsettiğin modeli kullandım aynı karttan aynı zamanda alınmış farklı marka ve modellere göre en az 5 derece daha soğuk çalışıyordu. Ona istinaden söylemiştim.

Eğer çift fanlı modelden konuşuyorsanız cidden aklım karıştı fakat benimki çift model dediğinize şaşırdım ama forumdaki herkesin düşüncesi bu yönde çünkü kart kendini düşük tutabilmek için fan devrini çok üstte tutuyor bayağı da sessiz çalışıyor %100 olsa bile bayağı sessiz oranla diğer kartlara göre fakat soğutmada aynı şeyi düşündüğümü söyleyemem.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı