RTX 3060 vs 2070 Super

Bütçe
Yok
Harbiden 3070 gücünde karttan vazgeçip nasıl 3060 alıyorlar akıl erdiremiyorum. 3060 Ti olsa neyse.

İkisi arasından 3060. ancak arkadaşın dediği gibi 6700XT daha mantıklı.

Doğrudur ama ekran kartında sevemdiğim markayi sirf FPS daha fazla diye almak istemedim önerin için teşekkür ederim ama Ray Tracing için aldım zaten yoksa 6700XT alabilirdim muhtemelen veya başka bir kart normalde 3060 Ti alacaktım ama yoktu elimden bu geldi 😅 inşallah beni üzmez.
6700XT alınır. Ne RTX 3060'a ne de 2070s e o para verilmez.

video

Verilmez demen biraz Xiaomi tartışması gibi oldu yapmayin lütfen. Öneriniz içinde teşekkür ederim ileride bir gün almicak olsam da FPS isteyen arkadaşlarıma Radeon önericeğim.

Son düzenleme:
Doğrudur ama ekran kartında sevemdiğim markayi sirf FPS daha fazla diye almak istemedim önerin için teşekkür ederim ama Ray Tracing için aldım zaten yoksa 6700XT alabilirdim muhtemelen veya başka bir kart normalde 3060 Ti alacaktım ama yoktu elimden bu geldi 😅 inşallah beni üzmez.

Verilmez demen biraz Xiaomi tartışması gibi oldu yapmayin lütfen. Öneriniz içinde teşekkür ederim ileride bir gün almicak olsam da FPS isteyen arkadaşlarıma Radeon önericeğim.

RTX 3060 ın bu kadar pahalı olmasının sebebi 50 MH/s gücünde mining yapması.
6700XT ise 47MH/s gücünde 3060 dan geri kalıyor.
Ama iş oyun performansına gelince tam bir canavar.
Saf kemik gücü diye bir tabir dolanıyor herkesin dilinde.
Oysa FidelityFX ve Smart Access memory yabana atılır teknolojiler değil ve 3060 ile Ray Tracing bekleme bence.
DLSS de kaç oyun destekliyor ki.

Yarın mining bitince 6700XT yarıya düşecekse 3060 çeyrek fiyatı eder etmez.
2070 ayarı bir kart.

Elimde hem 3070 hem de 6700XT var. Deneyimlemiş biri olarak söylüyorum.
Keşke bulabilsem de uyguna 3080 ayarı 6800XT düşürsem.

Artık almışsın hayırlı olsun.
Ama gerçek bu.
5700XT den çok çekmiş biri olarak 6700XT de AMD gereken düzeltmeleri yapmış, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Tek eksik tarafı Ray Tracing.
O da zamanla oturacaktır.

RTX 3060 ın bu kadar pahalı olmasının sebebi 50 MH/s gücünde mining yapması.
6700XT ise 47MH/s gücünde 3060 dan geri kalıyor.
Oysa FidelityFX ve Smart Access memory yabana atılır teknolojiler değil ve 3060 ile Ray Tracing bekleme bence.

2070 ayarı bir kart.

Ama gerçek bu.
5700XT den çok çekmiş biri olarak 6700XT de AMD gereken düzeltmeleri yapmış, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
RT performansı için DLSS benzeri bir özellik gelecek zaten.

Ancak RTX30 serisini yakalayamazlar yine de, adamlar 2 sene sonradan gidiyor çünkü.

RTX20 serisi ile karşılaştırmak lazım RT performansını o yüzden şimdilik.

Ha ben RT dahi acacak olsam 3060 almam orası ayrı.

Bugün gidip bir PC dizdim ve ekran kartı olarak RTX 3060 kullandım. Yine de bugün gördüğüm bir video dikkatimi çekti ve 2070 Super'in 3060'dan daha fazla FPS aldiğini gördüm (2 FPS). Sizce 3060 almak mı mantıklı 2070 Super almak mı? Doğru mu yapmışım sizce? 2070 Super şu an stokta yok ama tahminimce 14 bin TL civarı bir fiyatı var, 3060 da 10 bin TL.

Hocam olay 2-3 FPS değil sonuçta daha güncel kart her türlü üstündür bütçeniz varsa 3060 alın sizi daha uzun götürür hatta bayağı götürür

RTX 3060'ın bu kadar pahalı olmasının sebebi 50 MH/s gücünde mining yapması.
6700XT ise 47MH/s gücünde 3060'dan geri kalıyor.
Oysa fidelityfx ve Smart Access Memory yabana atılır teknolojiler değil ve 3060 ile Ray Tracing bekleme bence.

2070 ayarı bir kart.

Ama gerçek bu.
5700XT'den çok çekmiş biri olarak 6700XT de AMD gereken düzeltmeleri yapmış, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Hocam normalde zaten 3060 fiyatı 5.000 TL fakat biliyorsunuz zaten mining olayını ve dolaylı şekilde hemen hemen her ekran karti 2 katı fiyatına çıkmış bulunmakta ki şu anda bu ekran kartinin Gaming X Trio versiyonunu 9.700 TL'ye aldım hiç değdiğini de düşünmüyorum fakat 3060 Ti bulunmadığından almak zorunda kaldım ve bu ekran kartinin çeyrek fiyati 2400-2500 bu da dediğinizin imkansiz olduğunu gösteriyor çünkü 2500'e bulabileceğim iyi soğutmalı bir NVIDIA ürünü stok sıkıntısı yokken ortalama 1050 Ti ile 1650 arasında bir kart bu kartlan karşılaştırılamaz bile çünkü eğer 3060 ortalama 4500-5000 arası bir şey ise onu ayni fiyatindakiler ile karşilaştırmalısın ki oda 2060 oluyor bu da normalde parasına değdiğini gösteriyor fakat şu anda değmiyor. Yanlış anladıysamda kusura bakma ama rahatlıkla Ray Tracing kullanabilceğimi düşünüyorum ve bu kartın RX ile karşılaştırılmasını pek mantıklı bulmuyorum.

Dediğim gibi almışsın hayırlı olsun.
Farklı düşünüyoruz.
Anlatamadım anlaşılan.

Mining yapmayı düşün derim.
Ayda 1000 ₺ alırsın.

Olsun yine de eyvallah yardımların için benim tek anlamadığım herkes neden 14 bin TL'lik ekran (6700 XT) kartıyla benim 9.700 TL'lik ekran kartımı karşılaştırıyor onun yerine NVIDIA da 14 bin TL'lik ekran kartiyla karşilaştirin yani 3070 ile ama yine de sağ ol mining yapmam muhtemelen zevkime düşkünümdür biraz sadece oyun oynarım diye tahmin ediyorum.

Olsun yine de eyvallah yardımların için benim tek anlamadığım herkes neden 14 bin TL'lik ekran (6700 XT) kartıyla benim 9.700 TL'lik ekran kartımı karşılaştırıyor onun yerine NVIDIA da 14 bin TL'lik ekran kartiyla karşilaştirin yani 3070 ile ama yine de sağ ol mining yapmam muhtemelen zevkime düşkünümdür biraz sadece oyun oynarım diye tahmin ediyorum.
10k ya 6700XT bulabiliyorsun.
Biraz araştırman lazım.
Mining performansı senin karttan düşük olduğu için fiyat skalası aynı.
Asus Dual 6700XT 10k civarındaydı, geçen hafta indirimdeydi.
9k ya Sapphire Nitro modeli vardı. 10-11k arasında XFX modelleri vardı. Ethereum yine artışta, dolar da arttı haliyle fiyatlar arttı.

Do.

10k ya 6700XT bulabiliyorsun.
Biraz araştırman lazım.
Mining performansı senin karttan düşük olduğu için fiyat skalası aynı.
Asus Dual 6700XT 10k civarındaydı, geçen hafta indirimdeydi.
9K ya Sapphire Nitro modeli vardı. 10-11k arasında XFX modelleri vardı. Ethereum yine artışta, dolar da arttı haliyle fiyatlar arttı.

Doğrudur ben bulamadım belki hiç denemediğimdendir teşekkür ederim bilgi için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00