RTX 3060 vs RTX 2070 vs 4070 Mobile

Dediğinizin mantıksız gelmesi nedeniyle açtığım konuda daha mantıklı gelen mesajlarla karşılaştım şahsen ironik olan bir durum yok ortada asıl ironik olan 2070'in performansına yakındır demeniz yapmayın lütfen akıl var mantık var nasıl DLSS açık bir şekilde 2070 4070'e benzer performans göstersin bana hala mantıklı gelmiyor.
Ayrıca Power limitten bahsetmişsiniz ASUS ROG STRIX G16'da Dynamic Boost ile 175W bir güç tüketimi alıyorsunuz haberiniz olsun.

Dediğinizin mantıksız gelmesi nedeniyle açtığım konuda daha mantıklı gelen mesajlarla karşılaştım şahsen ironik olan bir durum yok ortada asıl ironik olan 2070'in performansına yakındır demeniz yapmayın lütfen akıl var mantık var nasıl DLSS açık bir şekilde 2070 4070'e benzer performans göstersin bana hala mantıklı gelmiyor.
Dostum gerçekten anlatamıyorum ya da bir problem var.

Raster olarak bahsediyorum DLSS, FSR, FG umrumda değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer üşenmezsen bu videoyu izleyip techpowerup'tan her oyunun FPS değerlerine bakabilirsin.

1700749644899.png

1700749674634.png

Şansa bak 2070 ile aynı FPS'i alıyor RTX 4070M 140 Watt :D

Tabi bunu tek oyunu baz alarak doğrulayamayız o yüzden birden fazla oyunda karşılaştırın.

Sizce gerçekten daha fazla CUDA çekirdeği daha fazla mı performans demek?

Mobil kartların bu kadar güçlü olduğuna inandıran nedir?

ASUS TUF kullanıyorum 140W RTX 4060 var ve bir kere dahi 105W'ın üzerine çıkartamadım hatta Power limit öyle bir hal almış ki arkadaşımın kullandığı RTX 4070'li Victus'da da gördük bu kartları yüksek Watt'a çıkarttığınızda performans artışı yaşamak yerine thermal Throttle'a maruz kalıyormuş gibi performans düşmeye ve stabilitesini kaybetmeye başlıyor.

Ayrıca Power limitten bahsetmişsiniz ASUS ROG STRIX G16'da Dynamic Boost ile 175W bir güç tüketimi alıyorsunuz haberiniz olsun.

Dostum gerçekten anlatamıyorum ya da bir problem var.

Raster olarak bahsediyorum DLSS, FSR, fg umurumda değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer üşenmezsen bu videoyu izleyip TechPowerUp'tan her oyunun FPS değerlerine bakabilirsin.

Eki Görüntüle 2027732

Eki Görüntüle 2027734

Şansa bak 2070 ile aynı FPS'i alıyor RTX 4070M 140 watt :D

Tabii bunu tek oyunu baz alarak doğrulayamayız o yüzden birden fazla oyunda karşılaştırın.

Sizce gerçekten daha fazla CUDA çekirdeği daha fazla mı performans demek?

Mobil kartların bu kadar güçlü olduğuna inandıran nedir?

Mobil kartların güçlülüğüne değil attığınız kartlardan güçlü olduğuna inanıyorum.

ASUS TUF kullanıyorum 140W RTX 4060 var ve bir kere dahi 105Win üzerine çıkartamadım hatta Power limit öyle bir hal almış ki arkadaşımın kullandığı RTX 4070'li Victus'da da gördük bu kartları yüksek Watt'a çıkarttığınızda performans artışı yaşamak yerine thermal Throttle'a maruz kalıyormuş gibi performans düşmeye ve stabilitesini kaybetmeye başlıyor.

175W üzerine çıktım demiyorum fakat belirtilen durumlarda ASUS çıkılabileceğini iddia ediyor.

175W üzerine çıktım demiyorum fakat belirtilen durumlarda ASUS çıkılabileceğini iddia ediyor.

Hocam bu sadece bir Iddia'dan ibaret. Eskiden Max-P ve Max-Q ekran kartları mobilde ikiye ayrılıyordu. Şimdi ise NVIDIA hem aynı ekran kartında +-100W farklı sürümler koyarak hem de Power limit ile RTX 4000 serisi mobil kartları performansı kıyaslanamaz hale geldi. Zira piyasada RTX 4060 ekran kartlı modelin RTX 4050'li modelin gerisinde kalabildiği senaryolar var. RTX 4000 serisini performans olarak kıyaslamak istiyorsak iddiaları bir kenara bırakıp kartları gerçek anlamda limitleri zorlayabilir hale getirmeleri lazım. Öbür taraftan güç konusuna gelirse ben şahsen RTX 3000 serisi ile birlikte NVIDIA'nın özellikle oyun tarafında masaüstü ekran kartları ile mobil ekran kartları arasındaki performans farkını çok daha yakın hale getirdiğini düşünüyorum. Açıkçası benim de şahsi fikrim RTX 2070 masaüstü RTX 4070 mobil ile kapışır demek çok da mantıklı gelmiyor ancak dediğim gibi bunu kesin tartışmak için Power limit olayını aşılması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı