RTX 3060 vs RX 6650 XT

flybow90

Decapat
Daha fazla  
Alacağım sistemde RTX 3060 ile RX 6650 XT arasında kaldım. 900 TL RX 6650 XT daha pahalı bu paraya değecek bir performans farkı olur mu?

İkisinden birini alırsam nasıl bir monitör almalıyım?

Not: İşlemci Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için alıyorsunuz? Oyun için alıyorsanız kesinlikle değer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ciddi performans farkı var.
Profesyonel uygulamalarda NVIDIA üstünlüğü var tensor çekirdekleri sayesinde.

Radeon tarafında perfonmans açısından şüphen olmasın. Aynı işlemciyi kullanıyorum Rx6600 kartım var. 6600, 3060'a perfonmans açısından denk veya daha iyi bir kart. Ancak şunu belirtmeliyimci Radeon alırsan Wattman alma ihtimalin var. Kesin demiyorum ancak ihtimali var. Bundan 2 hafta önce açtığım konuya bakabilirsin, 6000 serilerinde Wattman kalktı gibi zırvalar yaptılar ancak tamamen düzelmiş değil. Biraz da şans meselesi. ( Açtığım konuya bakabilirsiniz). Gelin görün ki wattman aldım defalarca şu 1 hafta içinde. Ancak perfonmans açısından fiyatını kesinlikle hak eder.

Monitöre gelince, en az 144Hz ve 1080p bir monitör almalısınız.

Radeon tarafında performans açısından şüphen olmasın. Aynı işlemciyi kullanıyorum RX6600 kartım var. 6600, 3060'a performans açısından denk veya daha iyi bir kart. Ancak şunu belirtmeliyimci Radeon alırsan WattMan alma ihtimalin var. Kesin demiyorum ancak ihtimali var. Bundan 2 hafta önce açtığım konuya bakabilirsin, 6000 serilerinde WattMan kalktı gibi zırvalar yaptılar ancak tamamen düzelmiş değil. Biraz da şans meselesi. ( açtığım konuya bakabilirsiniz). Gelin görün ki WattMan aldım defalarca şu 1 hafta içinde. Ancak performans açısından fiyatını kesinlikle hak eder.

Monitöre gelince, en az 144Hz ve 1080p bir monitör almalısınız.

XFX 6600 vardı 5 aylık. Dediğin gibi son 10 gündür WattMan'lar başladı sonra çökmelerle devam etti iade ettim Sapphire Pulse aldım 6600 baktım onda da WattMan var direk onu da iade ettim yeminle inan Sapphire'de ilk WattMan'ı dizi izlerken aldım şaşa kaldım. 3050 aldım aynı fiyata 10 FPS az versin sıkıntısız olsun uğraşamayacağım bir daha AMD ile. İleride satar 3060 veya 3060 Ti alır geçerim.

WHQL olan sürücüyü kullanmazsan WattMan hatası yemen gayet normal, AMD de problemlerin çoğu kullanıcı kaynaklı oluyor doğru sürücü kurulmaması, lisanssız program kullanımı gibi gibi. RTX 3060'ın 12 GB VRAM'i seni aldatmasın 1080p de 8 GB fazla fazla yetiyor FSR, DLSS, RTX hepsini denedim hiçbiri hoşuma gitmedi kişiden kişiye değişir saf güç ve native görüntü gibisi yok o yüzden düşük güç tüketimi ver fiyat performans olarak AMD diyorum ama aradaki fiyat farkı fazla ben 7bine almıştım 6650XT'yi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı