RX 6650 XT vs RTX 3060

İkinci el almayacaksan eski nesillere para verilmez.

O kadar da değil yahu. 8-8.5K seviyesinde geziyor 7600, o dediğin RTX 4060.

Pardon hocam dalgınlıktan söylemişim arkadaşla azönce 4060 konuşmuştuk.

7600 XT doğrulanmış, 10 ve 12 GB varyantları olacak. Bence beklemeye değer.
değmez. Forumda VRAM ile ilgili yanlış bilgileri düzeltmekten yoruldum. 7600 XT nin eti bu ne ki 10GB VRAM kullanacak?

AMD ekran kartları daha çok VRAM kullanıyor teknoloji olarak geri olduğu için veri sıkıştırma ve aktarmada ama yine de gereksiz 12 GB versiyonu.

4070 ile starfield oynuyorum 2K ultra ayarlarda FG açık 7 GB'ı geçmiyor VRAM.

Artık lütfen şu VRAM olayını bırakalım. @kino 8 GB 4060 Ti kullanıyor. Kendisi anlatsın VRAM olayını eğer vakti varsa.

değmez. Forumda VRAM ile ilgili yanlış bilgileri düzeltmekten yoruldum. 7600 XT nin eti bu ne ki 10GB VRAM kullanacak?

AMD ekran kartları daha çok VRAM kullanıyor teknoloji olarak geri olduğu için veri sıkıştırma ve aktarmada ama yine de gereksiz 12 GB versiyonu.

4070 ile starfield oynuyorum 2K ultra ayarlarda FG açık 7 GB'ı geçmiyor VRAM.

Artık lütfen şu VRAM olayını bırakalım. @kino 8 GB 4060 Ti kullanıyor. Kendisi anlatsın VRAM olayını eğer vakti varsa.
Starfield fazla VRAM'e yüklenen bir oyun değil ama çok VRAM kullanan oyunlar var. Bir de 7600 XT kas gücü olarak tahminen 3070'e yakın güçte olur ve 10 GB'ın hakkını verebilir.

VRAM 4060 ve 4060 Ti gibi kartlar için bir sıkıntı değil önbelleklerinden ve NVIDIA'nın daha iyi VRAM optimizasyonundan sebep. Hoş bu burada da durmayacak.

TLOU gibi temelden bozuk, RAM ve işlemciyi de yiyen oyunları kenara bırakırsak RX 7600'ün tek sıkıntısı AMD olduğundan sebep 8 GB VRAM'i bir RTX 4060 kadar verimli kullanamayacak olması. Gerçi o da fazla sorun değil çünkü 6600 XT ile bile 8 GB'dan yana bir derdim olmadı.

Starfield fazla VRAM'e yüklenen bir oyun değil ama çok VRAM kullanan oyunlar var.
Çok kullananlarda da 8.5-9 GB'ı geçmedim ben hem de 2K'da 1080P için 8 GB üstü israfa girer.

O bahsettiğiniz oyunlar VRAM i çok kullanmıyor. Oyun bitmeden piyasaya sürüyorlar daha sonra bir patch yayınlamak zorunda kalarak 3-5 GB arası VRAM kullanım düşüşü oluyor. Örneğin TLOU, Hogwarts Legacy. Hogwarts Legacy'nin yapımcıları zaten öyle profesyonel yapımcılar değildi ve düzgün optimize edemediler sonradan başardılar.

Starfield fazla VRAM'e yüklenen bir oyun değil ama çok VRAM kullanan oyunlar var. Bir de 7600 XT kas gücü olarak tahminen 3070'e yakın güçte olur ve 10 GB'ın hakkını verebilir.

AMD hem yazılımsal hem de donanımsal olarak bellek tüketimi kalitesini iyileştirmedikçe her zaman daha fazla fiziksel VRAM'e ihtiyacı olacak.

7600 XT 10 GB gibi bir kart RTX 4060'a doğrudan rakip olacaktır. RX 7600 de gelecek RTX 4050'yi döver her zaman olduğu gibi. NVIDIA hepten saçmalıyor o kartta 6 GB VRAM 96 Bit nedir.

AMD hem yazılımsal hem de donanımsal olarak bellek tüketimi kalitesini iyileştirmedikçe her zaman daha fazla fiziksel VRAM'e ihtiyacı olacak.

7600 XT 10 GB gibi bir kart RTX 4060'a doğrudan rakip olacaktır. RX 7600 de gelecek RTX 4050'yi döver her zaman olduğu gibi. NVIDIA hepten saçmalıyor o kartta 6 GB VRAM 96 Bit nedir?

RTX 3070'de 12 GB yerine 8 GB VRAM olması da tuhaf bence

Çok kullananlarda da 8.5-9 GB'ı geçmedim ben hem de 2K'da 1080P için 8 GB üstü israfa girer.

O bahsettiğiniz oyunlar VRAM i çok kullanmıyor. Oyun bitmeden piyasaya sürüyorlar daha sonra bir patch yayınlamak zorunda kalarak 3-5 GB arası VRAM kullanım düşüşü oluyor. Örneğin TLOU, Hogwarts Legacy. Hogwarts Legacy'nin yapımcıları zaten öyle profesyonel yapımcılar değildi ve düzgün optimize edemediler sonradan başardılar.
Hocam VRAM optimizasyonu kötü olan oyunlar var ve hala devam etmekte. 8 GB'ı çok güvenilir bulmuyorum. Şu videoyu izleyin. Bu videoda 2K çözünürlükte RTX 3070'in madara olduğu oyunlar var. İlerde 1080p çözünürlükte yaşanacakların fragmanı sayılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı