RTX 3060 vs RX 6700

• Konuyu başlatan Elarxe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 928

Elarxe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kısa kesip konuyu anlatayım. Şu an kullanmış olduğum sistem laptop ve çok eski bu yüzden sistemi yenilemeye karar verdim. Kendime RTX 3060'lı bir PC toplayabiliyordum ama RX 6700 (XT yok) de alabiliyordum. İşte burada kafam karışıyor ve karar veremiyorum RX 6700 daha güçlü bir kart ama AMD'nin driver sorunları ve NVIDIA programına göre daha kalitesiz bir program kullanması FSR teknolojisinin ekranı bulanıklaştırması gözümü korkutuyor fakat bunların aksine RTX 3060 alırsam hem driver sorunları yaşamayacağım hem kaliteli ve daha avantajlı bir program kullanacağım. Ek olarak DLSS teknolojisini kullanabileceğim. Sizce güçten kısıp özelliğe mi vereyim yoksa özellikten kısıp güce mi vereyim?

Ben 2 yıldır aktif olarak oyun oynuyorum ve bende 5700 XT var. Bir kere daha yazılım sorunu ile karşılaşmadım. 6700, 3060'dan daha iyi bir karttır. Ben açıkçası 6700'ü öneriyorum. FSR 1.0 gerçekten bir işe yaramıyor ama FSR 2.0 cidden güzel çalışıyor ama 1080p oynayacaksanız yakın tarihte FSR açmanıza gerek olacağını sanmıyorum. FSR kullanmanız gereken zamana geldiğinizde ise FSR çok geliştirilmiş olacak. 3060 render ve iş yapacaksanız tercih edebilirsiniz ama oyun oynayacaksanız kesinlikle 6700.

6700 XT kullanıyorum, şimdiye kadar Wattman 1 defa yaşadım. Yüksek çözünürlük video oynatmakta kart sorun yaşıyor, 8K falan video oynatınca mesela. Oyunlarda sıkıntı yaşamadım, performanslı kart. Nvidia'nın DLSS ve stabilite avantajı var.

RX 6000 serisi driver sorun pek görülmüyor. Yeniledikler ve düzelttiler. AMD software avantajlarıda bana göre fazla. Performans olarak zaten %20 fark var arada e garantiside olacak. Kesinlikle RX 6700 bence

Yazılım yönü sadece kartla alakalı değil biraz da şans işi var ne yazık ki, yani bir kişi neredeyse 1 kez hata alırken diğer bir kişi normal durumlarda bile hata alabiliyor.

Ben her zaman NVIDIA öneririm AMD bir şekilde sorun çıkarıyor ekran kartında NVIDIA yazılım olsun DLSS olsun bu tarz şeylerde önde bendeki GTX 960M bile hala güncelleme alıyor

FSR teknolojisinin ekranı bulanıklaştırması gözümü korkutuyor.

Ben bir bulanıklık görmüyorum, kart 6600 XT.

FSR kapalı.

Screenshot_11.jpg

FSR açık.

Screenshot_12.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı