Rx 6700 xt satılıp 4060 ti almaya değer mi?
Hocam bu oyunun yeni çıktığı zamana mı ait? saf güç olarak 3070 ve 3080'in daha güçlü olduğu bariz gerçek. Sadece bu oyun için mi geçerli bu dediğiniz?Eki Görüntüle 1916342
Bakın, kendiniz görebilirsiniz. Kaynak hardware Unboxed'in "Hogwarts Legacy" videosu.
RX 6700 XT satılıp 4060 Ti almaya değer mi?
Hocam bu oyunun yeni çıktığı zamana mı ait? Saf güç olarak 3070 ve 3080'in daha güçlü olduğu bariz gerçek. Sadece bu oyun için mi geçerli bu dediğiniz?
İzlediğim neredeyse bütün (aslında hepsi) test videolarında 3070 ve 3080 3060 12 GB'den daha iyi örnek link.
Eki Görüntüle 1916342
Bakın, kendiniz görebilirsiniz. Kaynak hardware Unboxed'in "Hogwarts Legacy" videosu.
Oyun içinse hayır kesinlikle, VRAM kaybı var. Performans aynı hatta bazı oyunlarda daha düşük.
Artıları ise sadece daha az güç tüketimi ve bazı oyunların desteklediği DLSS 3 bir de av 1 enkoderi. Sadece o özellikleri daha güçsüz bir karta geçmeyi haklı çıkarmaz benim gözümde.
Biraz konudan alakasız ama Frame Gen açtığınız zaman FPS'in arttığını bariz şekilde hissedebiliyor musunuz? Gözle görünür şekilde daha mı akıcı oluyor? Bazı yerlerde FPS artıyor ama farkını hissedemiyorsun tarzı yazılar okumuştum.Bu tamamen ilk yamasını bile almamış çıkış versiyonunda RT falan ne varsa dibine kadar köklenip yapılmış cherry pick test. Hayır aynı kanal 4060 Ti 8 GB RE4'te ayarları kökleyince takılıyor diye gösteriyordu arkadaş 4 saat oynadım oyunu 1 kere takılma olmadı en yoğun noktalarda bile.
DLSS 3.0 her oyunda mod ile eklenebiliyor "bazı" kısmı geçerliliğini yitirdi ve 4060 Ti bariz daha üstün bir kart. 6700 XT'de isterse 24 GB VRAM olsun bir derde derman olmaz teknolojisi olmadıkça.
Biraz konudan alakasız ama Frame Gen açtığınız zaman FPS'in arttığını bariz şekilde hissedebiliyor musunuz? Gözle görünür şekilde daha mı akıcı oluyor? Bazı yerlerde FPS artıyor ama farkını hissedemiyorsun tarzı yazılar okumuştum.
DLSS 3.0 her oyunda mod ile eklenebiliyor "bazı" kısmı geçerliliğini yitirdi ve 4060 Ti bariz daha üstün bir kart. 6700 XT'de isterse 24 GB VRAM olsun bir derde derman olmaz teknolojisi olmadıkça.
Bu tamamen ilk yamasını bile almamış çıkış versiyonunda RT falan ne varsa dibine kadar köklenip yapılmış Cherry pick test. Hayır aynı kanal 4060 Ti 8 GB RE4'te ayarları kökleyince takılıyor diye gösteriyordu arkadaş 4 saat oynadım oyunu 1 kere takılma olmadı en yoğun noktalarda bile.
10 GB'lik kartlarda sıkıntı oluyorsa AMD'nin 12GB kartlarında da olması lazım.hatta 8 GB'yi bırak 10GB'lik kartlarda bile sıkıntı olabiliyor.
Biraz konudan alakasız ama frame gen açtığınız zaman FPS'in arttığını bariz şekilde hissedebiliyor musunuz? Gözle görünür şekilde daha mı akıcı oluyor? Bazı yerlerde FPS artıyor ama farkını hissedemiyorsun tarzı yazılar okumuştum.