RTX 3060 vs RX 6700XT

Neden herkes NVIDIA diyor AMD'ye göre pahalı olmasına rağmen?
Sürücü sorunlarının ve diğer birtakım sorunların yaşanma sıklığı Nvidia'ya göre daha fazla olduğundan dolayı.
Sorunlar çözülemeyecek türden değil. Fakat az da olsa uğraştırır. Kıyaslama istediğiniz bu iki kart arasında oldukça fazla performans farkı mevcut. İkinci ele yönelebilirseniz 3060Ti bulabilirsiniz. Sıfır alacaksanız 6700XT daha mantıklı seçim olur.

Bütçenizi belirleyin, bütçeniz doğrultusunda alabileceğiniz en yüksek AMD kartı alın. NVIDIA'lar ülkemizde AMD'ye göre hak etmediği çok yüksek fiyatla satılıyor.

İlerde VRAM sıkıntısı yaşayacağınız için 3060 ti , 6700 xtye göre geride kalabilir . Tercih meselesi tabi ki . Ben olsam daha ucuz olan 6700 XT tercih ederdim.

Neden herkes NVIDIA diyor AMD'ye göre pahalı olmasına rağmen

Fazladan vereceğiniz 500 1000 TL fark sizin için önemliyse AMD alın tabii ki, lakin bilmeniz gerekir ki AMD'de hala hatalar bitmiş durumda değil, şahsen ben geçen hafta RX 6600'a geçtim, açtığım konulara bakmanız yeter, hiç yoksa 10'dan fazla hata yaşadım, tabii ki bunlar çözülemeyecek hatalar değildi, birkaç tanesi hariç hepsini çözdüm. Ama onun yerine RTX 3050 alsaydım hiçbir hata yaşamayacaktım, driver nedir, ne anlama geliyor bilmeyecektim, öğrenmeme gerek de kalmayacaktı.

Son düzenleme:
Birbirine fiyat olarak yakınlar ama RX 6700XT, RTX 3070'in dengi. Hangisi alınmalıdır?

Tabii ki de RX 6700 XT 3070 sadece DLSS ile geçiyor bazı oyunlarda bazılarında RX 6700 XT aliyor zaten bildiğim kadarıyla FSR3.0 desteğide alacak RX 6700 XT ve VRAM konusunda 12 VRAM'a sahip gelecek için ideal RX 6700 XT optimizasyon sorunlu yeni çıkan oyunlar çok VRAM yiyor bu konuda önde zaten RX 6700 XT benim incelemem bu hem 6000 serisinde artık hatalar çok az neredeyse yok olsa bile düzeltiyorlar 1-2 güne bu farklarada bakmak lazım + AMD daha uygun 2-3 bin TL fazla mı vereceksiniz küçücük fark için?

İleride VRAM sıkıntısı yaşayacağınız için 3060 Ti, 6700 XT'ye göre geride kalabilir. Tercih meselesi tabii ki. Ben olsam daha ucuz olan 6700 XT tercih ederdim.

Hocam geç oldu ama bende sistem alacağım sistemde monitör (ASUS 165Hz 1ms) klavye ( Logitech G 213 ) kulaklık ( Logitech G435 lightspeed) dahil 20k ikinci el bir sistem ama ekran kartı XFX SWFT RX 6700 XT işlemcide R5 5600 sizce bir sorun yaşar mıyım? Benim korktuğum şey şimdi ben o bilgisayarı aldığım zaman bir sorun çıkarsa bilgisayardan soğurum diye.

Yaşamazsınız gayet güzel sistem ekipmanlar hakkında fazla bilgim yok.

Yaşamazsınız gayet güzel sistem ekipmanlar hakkında fazla bilgim yok.

Hocam tek sıkıntısı RAM SSD ve anakartı iyi midir kötü müdür bilmiyorum ve bu sistemde WattMan alır mıyım diye korkuyorum.

RAM'i Team T-Force TUF yellow 8x2 3200MHz CL 16-20

Anakartı ASUS Prime B450M K II.

SSD'si Team M33Pro 512 GB 2100/1700 mb/sn NVMe PCI-e

Bu arada sistemin kasası Cougar MX440 mesh 750W PSU ile sizce alınır mı bu sistem WattMan hatası alır mıyım cevaplarsanız sevinirim hocam teşekkürler şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…