RTX 3060 vs. RX6600 XT

Pro modeli iş için derken sadece oyun için almıyorum bilgisayarı yazılım ve mühendislik uygulamaları da kullanacağım ve Ryzen stok soğutucular Adana'da olduğum için 85 derece 90 derecelere yükselir diye düşünüyorum.
Hellhound ile Red Devil arasında nasıl bir fark vardır sadece ondan emin değilim testlerde hemen hemen aynı performansı veriyorlar.

10.000 TL bütçe ile kesinlikle Red Devil modeli alınmalı. İşlemci soğutuculardan alınabilecek bir soğutucu pek yok gibi gözüküyor. Eğer sonradan ihtiyacınız olur ise o zaman alır takarsanız.

10.000 TL bütçe ile kesinlikle Red Devil modeli alınmalı. İşlemci soğutuculardan alınabilecek bir soğutucu pek yok gibi gözüküyor. Eğer sonradan ihtiyacınız olur ise o zaman alır takarsanız.

Stok fan yetersiz ama sıvı soğutucuya gerek yok.
Bu bile iş görür.

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Hocam bahsettiğiniz 3060Tİ'lı hazır sistemin linkini atabilir misiniz?
GameGaraj sitesinde olan Asus kasalı ürünü özelleştirmiştim, benim gibi soğutmaya abanırsanız 15.000 TL fiyat gibi fiyat çıkıyor.
3060 Ti +Ryzen 5600X + LC 240 MM sıvı soğutucu falan fıstık eklemiştim.

Grafiği napim ver bana fps diyor isen 6600XT. Ben grafikçiyim kardeşim napim fps'yi ekran görüntüsü için oynarım diyorsan RTX3060.
RX 6600XT alınca 720p low, RTX 3060 alınca 1080P Extreme grafik ayarları mı olucak yani?
Mantıklı yorumlar yazın, iki kartta da görüntü kalitesi monitörün verebildiği kadar net olacaktır.
Eğer grafik sevdanız var ise ve Ray Tracing deneyimi isterseniz RTX 3060.
Eğer akıcılık ve yüksek kare hızı isterseniz RX 6600XT.
Yani 6600XT alırsa grafiksiz oynucak, 3060 alırsa ultra high ayarlarda oynucak? Yazdığınız yorumdan o anlaşılıyor.

RX 6600XT alınca 720p Low, RTX 3060 alınca 1080p Extreme grafik ayarları mı olacak yani?
Mantıklı yorumlar yazın, iki kartta da görüntü kalitesi monitörün verebildiği kadar net olacaktır.

Yani 6600XT alırsa grafiksiz oynayacak, 3060 alırsa Ultra High ayarlarda oynayacak? Yazdığınız yorumdan o anlaşılıyor.

Bu sizin anlayış şeklinize bağlı ben bundan bahsetmedim zaten anlayan anlamıştır hocam. Tabii ki de çok yönlü anlatmadığım için sizden ve konudaki arkadaşlardan özür dilerim.

R5 3600 6600XT'ye darboğaz yapacak. O yüzden minimum 10400FLI bir sistem tavsiye ederim.

R5 Pro 3600 de OC desteği de olmadığı için OC yapıp darboğazı engellerim diye bir şansın da yok.

Bazı araştırmalar yaptım ama R5 3600 ile darboğaz göremedim. Video veya test varsa atabilir misiniz?
R5 3600 6600XT'ye darboğaz yapacak. O yüzden minimum 10400Fli bir sistem tavsiye ederim.

R5 Pro 3600 de OC desteği de olmadığı için OC yapıp darboğazı engellerim diye bir şansın da yok.

1080p 165 Hz monitörüm var.
R5 3600 6600XT'ye darboğaz yapacak. O yüzden minimum 10400Fli bir sistem tavsiye ederim.

Bir de internette darboğaz test siteleri var orada ki hesaplar a göre i5 10400F daha çok darboğaz yapıyor gibi gözüküyor ve testlerde daha düşük FPS vermiş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı