RTX 3060'a darboğaz yapmayacak sistem toplama

O zaman çok abartı olmiyacak şekilde toplayabilir misiniz?
Ortalama bir 1080p kullanıcısını baz aldığım için söylemiştim onu, 1440p için elbette ki toplanabilir, mesela yukarıda arkadaşın gönderdiği 10400F'li makine sağlam, düşünülebilir.

Ortalama bir 1080p kullanıcısını baz aldığım için söylemiştim onu, 1440p için elbette ki toplanabilir, mesela yukarıda arkadaşın gönderdiği 10400F'li makine sağlam, düşünülebilir.

1080p kullanmayı düşünüyorum bilgisayarlarla alakalı çok fazla bilgim yok açıkçası ama 10400F yerine R5 3600 kullansam daha iyi olmaz mı fiyat açısından ve GHz'i daha yüksek galiba ama eğer anakart ile uyumlu değil ise bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.
RAM sonradan 8x2 yaparsınız.

Çok çok çok teşekkür ederim bu sistemi almayı düşünüyorum çok teşekkürler:)

Son düzenleme:
1080p kullanmayı düşünüyorum bilgisayarlarla alakalı çok fazla bilgim yok açıkçası ama 10400F yerine R5 3600 kullansam daha iyi olmaz mı fiyat açısından ve GHz'i daha yüksek galiba ama eğer anakart ile uyumlu değil ise bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.
Bahsettiğiniz işlemciler 1080p'de de aslında pek bir sorun çıkarmaz, çıkarttığı yerde sanal çözünürlükle meydana gelen performans açığını yine kompanse edebilirsiniz. Ayrıca 3600 ile 10400F hemen hemen benzer seviyedeki işlemciler, 3600'ün tek artısı orta seviye bir anakartla yüksek RAM hızlarına çıkılabiliyor olması, tabii bunun artısını özellikle bazı render yazılımları başta olmak üzere oyun performansı noktasında da hissedebilmeniz mümkün.

Çok çok çok teşekkür ederim bu sistemi almayı düşünüyorum çok teşekkürler :)
R5 3600 + kaliteli bir B450 veya B550 anakart da düşünebilirsiniz, ben olsam tercihimi belirtilen bütçeyi aşmayacak bir şekilde Ryzen kanadından yapardım.

Corsair Vengeance RAM almayın. Crucial Ballistix alın. XMP sorunlu Vengeance.
Aynı RAM'leri arkadaşım kullanıyor 3060 sistemde. Sıkıntısı yokmuş. Bütçesi az diye Corsair Vengeance önerdim.
B450 yetmeyebilir ancak R5 serisinden bir işlemci değil uyumlu olabilceğini düşündüğüm için önerdim.B550 anakart tercihi en az +1000 TL fark eder ama ileride sistem yenilencekse b550 daha uygun ancak bütçesi azmış bu sebepten önerdim o anakartı.

B450 yetmeyebilir ancak R5 serisinden bir işlemci değil uyumlu olabilceğini düşündüğüm için önerdim.B550 anakart tercihi en az +1000 TL fark eder ama ileride sistem yenilencekse b550 daha uygun ancak bütçesi azmış bu sebepten önerdim o anakartı.
B550 anlamında değil 5600X o anakarta yakışmaz. OC falan yaparsa VRM' ler kaldırmaz. Sizin attığınız giriş seviye bi' anakart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı