RTX 3060'a geçmek mantıklı mı?

Bütçe
7000tl
Sadece sosyalde çökme / siyah ekran / ekranda çizgi / oyundan atma / pc resetleme gibi sorunların %90'ın üzerinde Radeon tarafında oluyor dostum. Anlatmak istediğim şey bu. Başka bir şey değil yani.

Sadece sosyalde çökme / siyah ekran / ekranda çizgi / oyundan atma / pc resetleme gibi sorunların %90'ın üzerinde Radeon tarafında oluyor dostum. Anlatmak istediğim şey bu. Başka bir şey değil yani.
Hataların çoğu genelde soğutma bloğunu üreten markanın kafasına göre overclock yapma sonucu oluşuyor. Her karta aynı değerleri giriyorlar ama RAM'lerde olduğu gibi ekran kartlarında da bu değerleri yapamayan kartlar olabiliyor. Sonra da çöküyorlar. Örneğin RX 6600'ün Sapphire modelinde bu nedenden sorun yaşayanlar oluyordu, frekansı biraz düşürünce veya voltajı arttırınca düzeliyordu.

Radeon kartlar Nvidia kartlara göre daha hassas orası doğru. Sistemde ekran kartı kaynaklı olmayan ufak sorunlardan daha çok etkilenip hata verebiliyorlar. Ekran kartında bir sorun olmadığını düşünerek söylüyorum bunu tabii ki.

Evet bu yazdıklarından yola çıkarsak konu tercih meselesine geliyor. Zevk ve renkler tartışılmaz. Ayrıca sırf bir kısım insan AMD ekran kartı alıp sorun yaşadı diye senin de dediğin gibi AMD çöptür demek akıl ve mantık dışıdır.

Arkadaşlar merhaba GTX 980'den RTX 3060'a geçmek mantıklı mı yoksa RTX 4050 veya 4060'ı beklemeliyim?

4050 laptop kullanıyorum ve laptop performansı böyleyse desktop performansını düşünemiyorum bile... Kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba GTX 980'den RTX 3060'a geçmek mantıklı mı yoksa RTX 4050 veya 4060'ı beklemeliyim?

Bu ekonomide beklenmez, alınır geçilir. Seçim sonrasında neyin ne olacağı hiç belli olmaz. 4050, 4060 beklerken bir bakarsın dolar 2 katına çıkmış. 3060 al geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…