RTX 3060'lı sistemde MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

Badrar

Hectopat
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Samsung
Ekran kartı
MSI Ventus 2x GeForce RTX 3060 12GB OC
Anakart
AMD A520M-A PRO
İşlemci
AMD RYZEN 5 5500 AM4 19MB 4.2 Ghz
İyi akşamlar, merhaba. Ben bilgisayarı ortalam 2.5 - 3 haftadır kullanıyorum ve mümkün olduğunca dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Fakat dün kullanmış olduğum "MSI Center" adlı programda yanlışlıkla 2 defa "belleği boşalt" seçeneğini kullandıktan sonra hata vermeye başladı. Yani bu 1 kere olan bir şey de değil, sonsuza kadar gidiyor böyle. En sonunda ana giriş ekranında bekleyip güvenli moda geçmeyi başardım ve bellek hafıza onarımı yaptım. Fakat sonrasında "donanımda sorun algılandı, yetkili servise götürün. Sistem yeniden başlatılacak" dediğinde bir daha başlatmadı. Size buradan ek yapabilirsem minidump dosyalarını atmayı inşallah başaracağım. Sorunları sistematik olarak;

1-) PC açıldıktan 20 saniye sonrasında "MEMORY_MANAGEMENT" mavi ekranı geliyor.
2-) tekrardan başlatıp "1" de bahsedilen şeyin aynısı yaşanıyor.
3-) bu sefer BIOS yükleme ekranı sırasında (BIOS'a girmiyorum) "0xc000021 hatası ile bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyor.

PC durumum.
----- Yapılmışlar;
Güncelleştirmeleri yapıldı.
Virüs ihtimali yoktur.
Overclock (MSI Center özellikleri sayılmıyor ise ki sadece ekran renk ve ekran kartı modu ayarladım) yapılmadı.

----- Yapılmamışlar;
(Emin olmamakla beraber) BIOS güncel değil.
MSI Center hâlen yüklü durmakta.
RAM'ler sökülüp takılamadı.

Yardımcı olursanız çok iyi olurdu dostlar.

Not (Samsung SSD'dir.) + RAM 8+8 = 16 GB alışmışım eski pc bilgilerine.

Minidump Dosyaları Ektedir ;

-> Minidump Bozan

Son düzenleme:

Dostum merhaba bende bu durumu yaşadım ama benimki komple gitmişti PC açılmıyordu önerim USB'den format at düzelir bende öyle yaptım düzeldi.

Dostum merhaba bende bu durumu yaşadım ama benimki komple gitmişti PC açılmıyordu önerim USB'den format at düzelir bende öyle yaptım düzeldi.
Formatlık birşey olduğunu düşünmüyorum hocam. Ben bir şey yaptığımdan dolayı böyle oldu. Şuan bir sıkıntı yok mesela. Ama birdaha olmaması için soruyorum.

@Badrar

Memory Management hatasını almanın sebebi RAM arızası. Anladığım kadarıyla 2 tane RAM var. RAM'leri tek tek test et. İkisi birden takılıyken test etme.
Memtest86 ile RAM testi yap.

0xc21 hatası da WINLOGON_FATAL_ERROR (0xc21A kodu ile mavi ekran veriyor hatta.)
Yani Windows dosyalarında bozulma var. Format atabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…