Merhaba ben HP Omen 17 i711800 RTX 3060 laptopa RDR2 indirdim. İlk başta ayarları değiştirebiliyordum fakat sonra sıfırlandı ve artık değiştirsemde gene sıfırlanıyor. Çoğu ayar Ultra da bu ekran kartını yorar ve eskitir mi? Yani Ultra ayarlarda oynamak ekran kartına zarar verir mi?
Merhaba ben HP Omen 17 i711800 RTX 3060 laptopa RDR2 indirdim. İlk başta ayarları değiştirebiliyordum fakat sonra sıfırlandı ve artık değiştirsemde gene sıfırlanıyor. Çoğu ayar Ultra da bu ekran kartını yorar ve eskitir mi? Yani Ultra ayarlarda oynamak ekran kartına zarar verir mi?
Niye zarar versin hocam. Zaten oyunun hakkını vermek için var o ekran kartı. Kasmadan mesela 60 fps falan alıyorsanız oynayın ultra, ama kasıyorsa biraz düşürebilirsiniz. Ya da en basiti nvidia kontrol panelinden otomatik ayar yap deyin, bilgisayar kendine göre ayarlasın. Siz sadece yıllık bakımı vb. Şeyleri aksatmayın, birşey olmaz. Arada bir sıcaklığı kontrol edin, bakıma rağmen yüksek geliyorsa sıcaklık bir tane laptop altı soğutucu alırsınız.
Evet yorar kardeşim en iyisi oyun oynama, hatta bilgisayarı kapat hiç açma yorulmasın.
Bilgisayar denen naneler fiziki yorgunluktan önce teknolojik anlamda eskiyen aletlerdir dolayısıyla sen ömrünü uzatmaya çalışmaktansa alabildiğin maksimum performansı almaya bak.
Niye zarar versin hocam. Zaten oyunun hakkını vermek için var o ekran kartı. Kasmadan mesela 60 FPS falan alıyorsanız oynayın Ultra, ama kasıyorsa biraz düşürebilirsiniz. Ya da en basiti NVIDIA kontrol panelinden otomatik ayar yap deyin, bilgisayar kendine göre ayarlasın. Siz sadece yıllık bakımı vb. şeyleri aksatmayın, bir şey olmaz. Arada bir sıcaklığı kontrol edin, bakıma tağmen yüksek geliyorsa sıcaklı bir tane laptop altı soğutucu alırsınız.
nvidia geforce experience ile oyunlarını tara ve oyuna tıkla, optimize et seçeneği var ona tıklarsan kendisi otomatik olarak oyunu bilgisayarının performansına göre en iyi şekilde oyun ayarlarını optimize etmeye çalışır.
Niye zarar versin hocam. Zaten oyunun hakkını vermek için var o ekran kartı. Kasmadan mesela 60 FPS falan alıyorsanız oynayın Ultra, ama kasıyorsa biraz düşürebilirsiniz. Ya da en basiti NVIDIA kontrol panelinden otomatik ayar yap deyin, bilgisayar kendine göre ayarlasın. Siz sadece yıllık bakımı vb. Şeyleri aksatmayın, bir şey olmaz. Arada bir sıcaklığı kontrol edin, bakıma rağmen yüksek geliyorsa sıcaklık bir tane laptop altı soğutucu alırsınız.