RTX 3060'tan RTX 4060'a geçilir mi?

Makaleler
3
Yer
rhodes / flat iron lake kenarında
Şu an Gigabyte RTX 3060 12 GB OC kullanıyorum. Sarı sitede 4 aylık INNO3D RTX 4060 buldum. Kendi kartımı satıp üzerine 500-1000 TL arası koyarak 4060 alabiliyorum. DLSS 3 için geçmek istiyorum açıkçası AMD RX 7600, 6700, 6650 al gibi yorumlar yapmayın, sorum belli. Kafamı kurcalayan iki konu var.

1) INNO3D'in üzerinde garanti kağıdı yok fabrikasyon olarak. Kartın açılıp açılmadığını anlayamayacağım. Satıcı furmak benc. sonucunu attı 1080p 64C, %98 gösteriyor. Fatura, kutu vs.de var.

2) 8 GB VRAM yeterli olur mu ilerisi için? TLOU gibi port oyunlar bayağı VRAM istiyor, %1 FPS düşüşleri yer miyim kestiremiyorum. (işlemcim i312100F)

Son düzenleme:
Bence bazı seriler pas geçilebilir. Yaza doğru RTX 5060 çıkacak. Mutli Frame içerecek. Bence geçiş yapacaksanız 5060'a yönelin. Evet pahalı olacaktır ama günceli yakalarsınız.
Düşündüm bunu da ancak pahalı olacağını düşünüyorum. Sırf ucuza yakaladığım için değiştireceğim aslında aklıma böyle bir plan yoktu.

Düşündüm bunu da ancak pahalı olacağını düşünüyorum. Sırf ucuza yakaladığım için değiştireceğim aslında aklıma böyle bir plan yoktu.
Ben 4060'a geçmenizi önermiyorum. Zaten AMD size FSR desteği veriyor. Evet, Nvidia'dan daha iyi değil ama var bu imkanınız. Ama Multi Frame için elinizde bir seçenek yok.

Ben 4060'a geçmenizi önermiyorum. Zaten AMD size FSR desteği veriyor. Evet, Nvidia'dan daha iyi değil ama var bu imkanınız. Ama Multi Frame için elinizde bir seçenek yok.
MFG'nin o kadar iyi olacağını düşünmüyorum açıkçası. Bence 1 kare üretmesi ideal Bir yemek parasına yükseltmeye değmez mi sizce?

Bence değmez üstüne para verip 8GB bir ekran kartına geçmeye. Biraz daha bekleyin daha iyi bir yükseltme yaparsınız, RTX 3060 bence günümüz için gayet yeterli. Arkadaşların dediği gibi FSR kullanılabilir native çözünürlükte yetmediği durumlarda.

MFG'nin o kadar iyi olacağını düşünmüyorum açıkçası. Bence 1 kare üretmesi ideal Bir yemek parasına yükseltmeye değmez mi sizce?
Yorum sizindir tabii. Ben olsam geçmezdim. Zamanında 2000 serisi kartım vardı. 3000'i pas geçip 4000 aldım. Yine 5000'i pas geçip 6000 alırım. Benim olaya bakışım böyle oluyor.

Hocam uzun süredir konu açmıyordunuz sonunda sizi konu açarken gördüm. Her neyse bence yapacağınız şey biraz gereksiz çünkü 12 GB 3060 kullanırken 8 GB 4060 a geçmek birazcık saçma. Ama DLSS için geçiyorsanız mantıklı bir seçim olabilir.

Biraz gereksiz olduğunu kabul ediyorum DLSS 3 için geçmek istiyordum. Sistemlerimiz hemen hemen aynı 4060'ın VRAM'den sıkıntı yaşadınız mı? Satıcıya ayıp olacak vazgeçersem Kartımı da 7k ya da 7.5k'dan kimse almaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…