RTX 3070 8 GB VRAM ömrü ne kadar?

Ben bu VRAM olayını epeydir araştırıyorum. 1080p için elde ettiğim sonuç son çıkan optimizasyonu çöp oyunlar harici hala daha süresi olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle son çıkan optimizasyonu kötü oyunları oynayacaksanız 1080p Ultra değil high ayarlara çekip rahatça oynarsınız. 2K ve üstü yetersiz ama.

Hala süre 1-2 yıl, bütün 2023 oyunları mı sorunlu? Mesela RE4 remake gayet düzgün çıktı ama VRAM gene sorun.

2K için öldü. 1080p için 1 belki 2 yıl.

Hocam o kadar da değildir ya bence. Yani şöyle anlatayım; benim şu anki bilgisayarım çok kötü bununla 4 yıl idare ettim Intel ekran kartı var HD Graphics. Yani 3070 beni uzun süre idare eder ve muhtemelen yeni nesil çoğu oyunu oynayamayacağım çoğu 800+ çıkıyor çünkü. Yani anca AMD Ryzen 5'lere özel oyun falan verirse belki yeni nesil yeni oyunları alırım onun dışında sanmıyorum. Seçeneklerimde 6700XT var ama driverından korkuyorum bende aile parasıyla alacağım için uzun süre boyunca idare edeceğim. Yani 8 GB VRAM'in de ömrü az diyorsunuz ne yapayım sizce?

Hocam o kadar da değildir ya bence. Yani şöyle anlatayım; benim şu anki bilgisayarım çok kötü bununla 4 yıl idare ettim Intel ekran kartı var HD Graphics. Yani 3070 beni uzun süre idare eder ve muhtemelen yeni nesil çoğu oyunu oynayamayacağım çoğu 800+ çıkıyor çünkü. Yani anca AMD Ryzen 5'lere özel oyun falan verirse belki yeni nesil yeni oyunları alırım onun dışında sanmıyorum. Seçeneklerimde 6700XT var ama driverından korkuyorum bende aile parasıyla alacağım için uzun süre boyunca idare edeceğim. Yani 8 GB VRAM'in de ömrü az diyorsunuz ne yapayım sizce?
uzun ömürlülük için bence 6700xt daha mantıklı.Ayrıca driver sorunu da çok çok çok nadir.

6700XT varken alınmaz, evet 8 GB VRAM çok geliyor olabilir ama performans olayı da var, bu kart 1070'den 2 kat daha güçlü ama VRAM aynı mesela.

Uzun ömürlülük için bence 6700XT daha mantıklı. Ayrıca driver sorunu da çok çok çok nadir.

WattMan, sonra AMD'nin uygulamasının açılmaması gibi sorunlar yaşanıyormuş sanırım bir de bazen driver hata verebiliyormuş. Burada çok pişman olanı gördüm bazı yerlere baktım oralarda da önermiyorlar.

Özel ayar yaparsan 5-6 yılda kullanırsın. Ama daha ucuza 6700XT gibi bir kart var. 1080P'de kart son nefesini verene kadar gider. Sürücü sorunları da çok azaldı. Yaşasan bile 15Dk'da halledersin.

6700XT varken alınmaz, evet 8 GB VRAM çok geliyor olabilir ama performans olayı da var, bu kart 1070'den 2 kat daha güçlü ama VRAM aynı mesela.

Driver sıkıntılarından korkuyorum hocam hata vermeyeceğini bilsem alırım ama işte. Durum belli, biri VRAM açısından bencil birinin Driver'ı kötü.

WattMan, sonra AMD'nin uygulamasının açılmaması gibi sorunlar yaşanıyormuş sanırım bir de bazen driver hata verebiliyormuş. Burada çok pişman olanı gördüm bazı yerlere baktım oralarda da önermiyorlar.

Eski kartlar için doğru. Ama 6000 serisinde her şey en az durumda. Oyun için alıyorsan hiç sorun çıkarmaz resmen.

Driver sıkıntılarından korkuyorum hocam hata vermeyeceğini bilsem alırım ama işte. Durum belli, biri VRAM açısından bencil birinin Driver'ı kötü.

Hocam AMD'de bir problem yok öyle eskisi gibi. Fakat Intel HD Graphics'den geçecekseniz her türlü başka bir dünya olacak sizin için. Bence AMD almanız daha isabet olur ama NVIDIA alırsanız da aşırı memnun kalacaksınız. HD Graphics ile idare edebildiyseniz 3070 ile rahatlıkla götürürsünüz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı