RTX 3070 8 GB vs RX 6700XT 12 GB

Bütçe
26 bin TL

Uzun ömürlü, stabil ve performanslı RX6800..
3070 ile o oyunu oynarsınız evet ama 2-3 yıl sonraki oyunlarda VRAM yetmez ve paylaşımlı kullanmaya başlar 20FPS'lerde oynasınız o oyunları kendim 1650 kartım ile yaşadım bu durumu.
Ayrıca GDDR6X 3060 Ti 3070'e yakın performans veriyor bunu da belirtiyim.
 
Maalesef sürekli olarak WattMan hatası almaktayım. 2 defa garantiye yolladım hiçbir sorun yok dediler. Bilgisayar boot etmiyordu driver guncelleyince. Başım ağrımasın diye ROG STRIX almıştım oysaki. Performans kaybı yok ama besmele çekmeden PC'nin Power tusuna basamaz oldum. 4 farklı kart denedim ayni sistemde. XFX 6600XT de denedim sorun aynıydı. NVIDIA denedim hiçbir sorun yoktu. AMD güzel parca yapıyor ama yazılımsal sorunlu. Tercih senin. Sırf AMD'den kurtulmak için yarın Zotac RTX 3090 alıyorum mining çıkması. Sıfır ROG aldım da ne oldu? İyi sosyaller.
 

Sorununuzu çözmek için uğraştınızmı hiç.
 
Sorununuzu çözmek için uğraştınızmı hiç.

Forumda çok fazla konu açtım. Çok şey denedim. Suphelendigim bir şey var o da RAM'lerimin 4000 MHz CL14 olması. Smart acces Memory özelliği yüzünden ekran kartının RAM'leri ile sorun yasadiginin kanaatindeyim. Bazen boot ettiğim zaman siyah ekran da kalıyor PC. Monitoru iyice kapatıp Power'e basiyorum boot ediyor sonra açıyorum. Monitor ASUS VG248QG.
 
RAM leri stok halde kullanıp denediniz mi?
 
Yani anliyacaginiz stabil alamadım ben amd den. Kimseye de önermiyorum gerçekten.
 
Sorunu bu kadar çok yaşayan tek sizi görüyorum normelde 2-3 hata alıp doğru sürümde doğur şekilde kullanılırsa sorun olmuyor.
 
RAM'leri stok halde kullanıp denediniz mi?

Anakart Gigabyte B450 S2H vardı sattım MSI B550-A Pro aldım. RAM değiştirdim, PSU değiştirdim, BIOS yükselttim düşürdüm, monitör kablo değiştirdim, DisplayPort HDMI denedim, simdi aklima gelmiyor ama her şeyi yaptım emin olun.
 
Sizin bu deneyiminiz de şu an beni biraz korkuttu vallahi çok karmaşık işler ya ama rtx 3070 8 gb üzerine çıkamam fiyat olarak ndivida da bu watman hataları alan sizin gibi az da olsa görüyorum bu da düşündürüyor istemsizce. Ama sanki bu hatalar azalmış sanki çok nadir rastlar oldum 6000 serisinde ama sizin adınıza üzüldüm umarım en içinize sinen karti alırsınız.
 
Kıssadan hisse amd alacaksaniz yazılımı olarak whql sürümlerini kullanın.
Nvidia alırsanız Artık günümüzdeki ekran kartları çok güçlü yetecektir. 3 yıl sonra da uprage yaparsınız tatlı olur fiyatlar bu kadar olmaz. Seçim sizin.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…