RTX 3070 bilgisayara hangi işletim sistemi kurulmalı?

Fatih A

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
1.340
Çözümler
5
RAM
2x8GB
Ekran kartı
RTX 3070
İşlemci
R7 5800H
Hangi işletim sistemini tercih etmeliyim? Windows 11 Home mu yoksa Pro mu? Ya da Windows 10 falan mı?
 
Ben şahsen üst donanımların Pro'da daha iyi çalıştığını düşünüyorum ama Home daha performanslı.
 
Windows 10 Pro şu an için yeterli. Eğer denemek istersen Windows 11 kullanabilirsin. Ama çok aşırı bir farkı yok. Oyunlarda fark oluyor ama değer mi şu an için bilmiyorum.
 
Windows 11 Home kur en iyisi kendim kullanıyorum benzer bir güçte laptopta.
 
Ev kullanıcısı için Home. Hesap açmak zorunda olduğunuz için biraz uğraştırıyor sadece.

Onu da interneti kesip halledebilirsiniz. Pro sürümünü de kullanabilirsiniz fark etmez.

O sisteme Windows 11 kurabilirsiniz. Sorun olacağını zannetmiyorum.
 
Hangi işletim sistemini tercih etmeliyim? Windows 11 Home mu yoksa Pro mu? Ya da Windows 10 falan mı?

Sisteminiz ve oyunlar için tavsiyem Windows 10 Home'dur. Pro sürümünde uzak masaüstü ve diğer ek özellik hizmetlerini kullanmıyorsanız Home sürümünü kullanmanız kesinlikle tavsiyemdir. Windows 11 için sizin için bir problem yoksa Haziran ya da ağustos ayları civarında geçmeniz.
 
YouTube üzerinden Windows 10 ve 11 karşılaştırma videolarına bakınabilirsiniz. Şahsen benim için Windows 11 Windows 10'a göre gecikmesi daha yüksek, oyun açılımları çok çok daha uzun sürüyordu. Örneğin CS:GO oyunu Nvme SSD içinde yüklü olmasına rağmen 50 saniye sonra oyun menüsü açılıyordu ancak. Bu sorun hakkında buraya konu bile açmıştım ve herkes yaşadığını yazmıştı. Windows 11'de Varsayılan uygulamaları kendi ayarlar kısmından değiştiremiyordum. Bir çeşit bug sorunu vardı. Bunu gidermek için PowerShell komutları fln girmek gerekiyordu. Kısacası Windows 10 bana göre daha stabildi. Sistemim üst seviye bu arada. Tabii ki sizin kendi tercihiniz. Merak ediyorsanız Windows 11 indirip denersiniz. Beğenmezseniz siz de benim gibi, başkaları gibi Windows 10'a geri dönüş yaparsınız. Ya da Windows 11 kullanmaya devam edersiniz. Siz bilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı