RTX 3070 düşük FPS

Sanırım bunlar.
Acaba kartla alakalı bir optimize sorunu olabilir mi? Daha önce 2070 Super Trio X kullanıyordum ve 3070 Ventus 3X'e geçtikten sonra bu sorunu yaşamaya başladım çünkü.
MSI RTX 3070 Ventus 3X OC.
Gigabyte RTX 3070 OC kullanıyorum ben de. Bende de FPS sorunu var ki sadece bizde değil çoğu kişide var fakat bazılarında yok. Ben konu açtığımda herkes NVIDIA çözer dedi fakat 7K verip 50 FPS almak şaşırtıcı bende FPS sorunu var ama bazı oyunlarda, Red Dead denemedim deneyeceğim. Fakat şuna baktığımda RTX 2070 Super RTX 3070'i GTA 5'de geçiyor. GeForce Experience driverların kurulumu yine bir ihtimal bir de başka oyunlardaki FPS'ini söyleyebilir misin? Daha çok FPS oyunlarında.

MSI RTX 3070 Ventus 3X OC
Hocam sorunu bulduğunda haber verirsen sevinirim.

Evet bir şey yapmanıza gerek yok. Bellekleri 3200 yaparsanız 3-4 FPS daha ekleyecektir. Sorun devam ederse GPU, CPU kullanımını ve CPU hızını paylaşır mısın?
Sizden bir cevap bekliyoruz hocam.

Sanırım bunlar.
Acaba kartla alakalı bir optimize sorunu olabilir mi? Daha önce 2070 Super Trio X kullanıyordum ve 3070 Ventus 3X'e geçtikten sonra bu sorunu yaşamaya başladım çünkü.
Problem yok gibi görünüyor değerlerde. Benden bu kadar hocam daha da bir bilgim yok umarım çözüm bulursun can sıkıcı bir durum.

Darboğaz oluyor olabilir. 3070 2K bir ekran kartı. 1080p monitörünüz varken neden 3070 aldınız anlamadım. Neyse çözünürlüğü 2K yapıp tekrar deneyin isterseniz ayrıca afterburner ile oyun içindeki sıcaklık ve kullanım yüzdeleri i de buraya atarsanız iyi olur.

Sanırım bunlar.
Hocam sorunu buldum fakat elinden hiçbir şey gelmiyor. NVIDIA'nın forumlarında herkes bu sorunu yaşıyor, çoğu kişi senden daha az FPS alıyor. Bunun Mart 2021 driverı ile düzeltilecegi bekleniyor.

Problem yok gibi görünüyor değerlerde. Benden bu kadar hocam daha da bir bilgim yok umarım çözüm bulursun can sıkıcı bir durum.

Hocam desteklerinden ve yardımların dolayı çok teşekkür ederim. Düşünmen, yazman yeterli.
Darboğaz oluyor olabilir. 3070 2K bir ekran kartı. 1080p monitörünüz varken neden 3070 aldınız anlamadım. Neyse çözünürlüğü 2K yapıp tekrar deneyin isterseniz ayrıca afterburner ile oyun içindeki sıcaklık ve kullanım yüzdeleri i de buraya atarsanız iyi olur.
Darboğaz olduğunu sanmıyorum kontrol ettirdim darboğaz oluyor mu diye. Kartın 2K'lık bir kart olduğunu sonradan öğrendim. Bilgisayarı alırken bu kadar bilgiye sahip değildim.
Hocam sorunu buldum fakat elinden hiçbir şey gelmiyor. Nvdinanın forumlarında herkes bu sorunu yaşıyor çoğu kişi senden daha az FPS alıyor bunun mart 2021 driver ı ile düzeltilecegi bekleniyor.

Marta kadar bekleyeceğiz o zaman desene.

Hocam desteklerinden ve yardımların dolayı çok teşekkür ederim. Düşünmen, yazman yeterli.

Darboğaz olduğunu sanmıyorum kontrol ettirdim darboğaz oluyor mu diye. Kartın 2K'lık bir kart olduğunu sonradan öğrendim. Bilgisayarı alırken bu kadar bilgiye sahip değildim.

Marta kadar bekleyeceğiz o zaman desene.
Evet, yine de çözersen söyle.

Test edemeden çok bilinmez ama düşen 10-20 fps, daha stabil bir fps için şu adımları uygulayın:

1- Görev yöneticisini açın. Görev yöneticisinde yoğun güç kullanan uygulamalar şu şekilde belirtilir:
1.PNG

Orada çok yüksek yazıyorsa, ve sizin kullanmadığınız bir uygulama-yazılım ise (Virüs programları ve ekran kartı driverları, MSI afterburner gibi yazılımlar hariç) hepsini kapatın. Daha yüksek bir performans almanızı sağlayacaktır.

2- Görev çubuğunda gizli simgeler çubuğu olacaktır. Ona tıklayarak açın.
2.PNG

Açtıktan sonra, kullanmadığınız bir sürü uygulama (Ekran kartı driverları vb. hariç) hepsini kapatın.
Oyununuza daha fazla güç vermenizi sağlayacaktır. Ben GTA 5'te ağaçlık alanlara girdiğimde ultra
ayarlarda daha düşük performans alabiliyordum, fps 25'e kadar düşebiliyordu, şimdi ise 40-50'de
geziniyor.

3- Eğer her oyuncu gibi Discord'unuz varsa, ve oyun oynarken kapatmaya kıyamıyorsanız yoğun güç kullanmasını verdiğim adımlardaki gibi engelleyin.

İlk olarak ayarlar sekmesine girin. İsiminizin yanındaki, sağırlaştırma ve mikrofonu susturma işaretinin yanındaki çark işareti.
3.PNG

Ayarlarda bu tarz sekmeler bulunmakta. Buradan görünüm ayarlarına gelin.
4.PNG

O sekmeye girip aşağı indiğinizde DONANIM İVMESİ adında bir ayar çıkacaktır, normalde
açık olur, onu kapatın, yüksek bir performans olası.
5.PNG

20 veya 30 fps arası bir yükselme görebilirsiniz, artık o internetteki testler gibi kaliteli fps alabilirsiniz efenim. Eğer sıkıntı olursa Discord'umu ekle. 𝒵𝑒𝓇𝑜#9633
Marta kadar bekleme yani sen, şimdilik işini görür fakat ekran kartı da :)... Yeme yanında yat. driverlarla overclocklarmış falanmış filanmış canını sıkma, bu senin FPS'ini 60-70'e çıkarabilir.

Test edemeden çok bilinmez ama düşen 10-20 FPS, daha stabil bir FPS için şu adımları uygulayın:

1- görev yöneticisini açın. Görev yöneticisinde yoğun güç kullanan uygulamalar şu şekilde belirtilir:
Eki Görüntüle 832996
Orada çok yüksek yazıyorsa, ve sizin kullanmadığınız bir uygulama-yazılım ise (virüs programları ve ekran kartı driverları, MSI Afterburner gibi yazılımlar hariç) hepsini kapatın. Daha yüksek bir performans almanızı sağlayacaktır.

2- görev çubuğunda gizli simgeler çubuğu olacaktır. Ona tıklayarak açın.Eki Görüntüle 833000
Açtıktan sonra, kullanmadığınız bir sürü uygulama (ekran kartı driverları vb. hariç) hepsini kapatın.
Oyununuza daha fazla güç vermenizi sağlayacaktır. Ben GTA 5'te ağaçlık alanlara girdiğimde Ultra.
Ayarlarda daha düşük performans alabiliyordum, FPS 25'e kadar düşebiliyordu, şimdi ise 40-50'de.
Geziniyor.

3- eğer her oyuncu gibi Discord'unuz varsa, ve oyun oynarken kapatmaya kıyamıyorsanız yoğun güç kullanmasını verdiğim adımlardaki gibi engelleyin.

İlk olarak ayarlar sekmesine girin. İsiminizin yanındaki, sağırlaştırma ve mikrofonu susturma işaretinin yanındaki çark işareti.
Eki Görüntüle 833006
Ayarlarda bu tarz sekmeler bulunmakta. Buradan görünüm ayarlarına gelin.
Eki Görüntüle 833009
O sekmeye girip aşağı indiğinizde donanım ivmesi adında bir ayar çıkacaktır, normalde.
Açık olur, onu kapatın, yüksek bir performans olası.
Eki Görüntüle 833016

20 veya 30 FPS arası bir yükselme görebilirsiniz, artık o internetteki testler gibi kaliteli FPS alabilirsiniz efenim. Eğer sıkıntı olursa Discord'umu ekle. 𝒵𝑒𝓇𝑜#9633.
Marta kadar bekleme yani sen, şimdilik işini görür fakat ekran kartı da :)... Yeme yanında yat. Driverlarla overclocklarmış falanmış falanmış canını sıkma, bu senin FPS'ini 60-70'e çıkarabilir.

Dostum detaylı anlatımın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Söylediklerini uygulayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı