RTX 3070 ekran kartı yükte 90 dereceyi görüyor

Yusufi1i

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartim RTX 3070 Zotac ve agir isler yaparken (render almak, ya da Spider-Man 2 gibi agir oyunlar oynarken) 85 90 dereceleri goruyor sizce bir sorun olur mu boyle 80 90 arasinda 1 2 saat durmasi. (duzenleme: Render almayi bitirince hemen isisi duzeliyor yani bir anda 50 60'lara iniyor yeniden)

Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yeni nesil kartlar eskiye oranla çok daha yüksek sıcaklıklara göğüs gerebiliyor. Kartın bakımını aksatmayın, kasanın hava akışı yeterli olsun hiçbir şey olmaz. Zaten kart zarar göreceğini öngörürse ya kendini frenler, ya da sistemi kapatarak önlem alır.

Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yeni nesil kartlar eskiye oranla çok daha yüksek sıcaklıklara göğüs gerebiliyor. Kartın bakımını aksatmayın, kasanın hava akışı yeterli olsun hiçbir şey olmaz. Zaten kart zarar göreceğini öngörürse ya kendini frenler, ya da sistemi kapatarak önlem alır.

Teşekkür ederim. Bilmedigime soruyorum ne kadar sürede bir yaptirmam lazim yani belli bir isareti olur mu yaptirmam gerektigi zaman.

Uygulama kullanırken neden o kadar uçuyor? Kasanın hava akışı yetersiz kalıyor olabilir mi? Kasa kapağını söküp sıcaklık testi deneyebilirsin.

Sadece topaz kullanirken oluyor baska olmuyor zannetmiyorum oyle bir şey oldugunu.

Kısa vadede bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ama artık bakım zamanı gelmiş elinizden geliyorsa, pedleri yapamıyorsanız bile macunu değişmenizi tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. Bilmedigime soruyorum ne kadar sürede bir yaptirmam lazim yani belli bir isareti olur mu yaptirmam gerektigi zaman.

Sadece topaz kullanirken oluyor baska olmuyor zannetmiyorum oyle bir şey oldugunu.
Belli bir süre söylemek zor ama şöyle bir periyot belirtebilirim;

Kasa Temizliği: Yılda 1-2 defa
Ekran Kartı ve İşlemci Fanı Temizliği: Yılda 1 defa
Ekran Kartı ve İşlemci Termal Macun Değişimi: 2 Yılda 1 defa
Ekran Kartı Termal Pad Değişimi: 3 Yılda 1 defa

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı