RTX 3070 Far Cry 6 FPS dalgalanması

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Tatvan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 13"
Meslek
Basın Danışmanı
Oyuna girdiğimde 110 FPS alıyorum, 10 dk geziyorum, FPS düşüyor 20'lere 10'lara. Yaklaşık 10 dakika öyle oynadıktan sonra tekrar FPS 80'lerin üzerine çıkıyor. Yani sürekli dalgalanmalar var ancak en yüksek FPS ile en düşük FPS arasında dağlar var. Yani öyle 5-10 FPS düşmesi de değil.
Grafik kartı: RTX 3070
İşlemci: i5-12600K
Grafik ayarları: Water quality Low diğer her şey Ultra'da ve HD Texture Pack yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugisoft yani kart güncel mi kontrol edin. Başka oyunlar da da aynı sorun var ise kartın sürücüsünü kaldırıp tekrar yükleyin. Başka oyunlar da yoksa MSI afterburner kullanarak sebebi ne olduğunu çözün ki ona göre yardım edelim. İşte işlemci mi far boğaza düşürüyor ram de mi yetmemezlik var . Disk mi yetmiyor. Tonla seçenek var .

Bugisoft yani kart güncel mi kontrol edin. Başka oyunlar da da aynı sorun var ise kartın sürücüsünü kaldırıp tekrar yükleyin. Başka oyunlar da yoksa MSI afterburner kullanarak sebebi ne olduğunu çözün ki ona göre yardım edelim. İşte işlemci mi far boğaza düşürüyor ram de mi yetmemezlik var . Disk mi yetmiyor. Tonla seçenek var .
10 dakika oynadıktan sonra sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız?
Yok işlemcim i5-12600k işlemci soğutucum da Arctic freezer 34 esports. Yani ikisi de dandik değil arada kontrol de ediyorum. Bu tam olarak esc veya tab tuşuna basıp harita ve menü açınca oluyor bazen de normal arazide ilerlerken oluyor ama genelde bir menü açınca oluyor. Driverlar güncel kaldı ki dediğim gibi 110 fps veren pcnin 20 lere düşmesi normal değil donanımsal değil yazılımsal bir sorun var. Technopatta bu konu üzerine şöyle bir yazı buldum ancak çok karışık olduğu için bir şey anlayamadım. Siz anladıysanız madde madde ne yapmamız gerektiğini yazar mısınız? Türk forumlarında tek çözüm bu gözüküyor işe yararsa insanlara faydamız olsun :

"Sorunun çözümü aşağıdadır:

Unfortunately the Support advised me to do these steps 1) start the Game by setting 30 FPS 2) set the texture to Low without HD texture activated but i found a temporary solution to the problem 1) GO to the folder where the Game is installed and open the bin_plus folder 2) create a shortcut on the desktop of the executable present in that folder and name it Far Cry 6 Plus 3) start the Game from the desktop executable instead of the Ubisoft Launcher 4) in the Graphics settings choose the Advanced One S and set adaptive resolution a minimum FPS Value of 30, ( those of the Graphics you can also put on medium or high settings as long as the adaptive resolution is on 30 FPS) 5) play Far Cry 6 if you start from Ubisoft Connect the Game opens by loading executable present in the bin folder and not bin_plus in this way there are no more frequent FPS drops problems but only occasionally for short moments, with today's patch ı have not had any FPS drops problems."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı