SchizophreneTR
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar herkese merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi RTX 3070 ekran kartlı sistemimde yaklaşık bir haftadır çözüm bulamadım bir sorun mevcut, sorunun çözümü konusunda sizlerden yardım talep ediyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Sistemim.
LG 27GL83a 144Hz monitor.
GeForce rtx™ 3070 Phoenix v1.
AMD 5600X CPU + Noctua nh D14.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen uyumlu RGB LED RAM.
+
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen uyumlu RGB LED RAM.
Toplamda 32 GB.
Aerocool KCAS 750W 80+ Gold PSU.
Oyun fark etmeksizin ekran kartı kullanımı sürekli olarak düşüp yükseliyor.
Ekran kartı kullanımı 99'dan %35 %45 %67 %80 vb kullanım değerleri ne kadar sürekli olarak inip çıkıyor ve oyunlarda çok rahatsız edici oluyor.
Oyunlar bir anda yavaşlayıp bir anda hızlanıyor.
Daha önceden böyle bir şey yoktu son bir haftadır bilgisayar bu şekilde ve ekran kartının garantisi 1 Kasım 2023 itibari ile bitti, bu olayın da ekran kartının garantisini bitişine denk gelmesi biraz manidar oldu, ama sorun hangi donanımda ya da hangi yazılımda bunu da çözemedim.
Ekran kartı sıcaklığın maksimum 72° işlemci sıcaklığımda maksimum 70° oluyor, değerler normal gibi.
Benim kendimce çözüm bulmak adına yaptığım işlemler şu şekilde;
-Farklı monitör ve farklı HDMI ve DisplayPort kablolariyla denedim sonuç değişmedi.
-Toplamda 6 tane olmak üzere ekran kartının yeni ve eski sürücülerini DDU ile kaldırıp yeniden kurdum.
-Windows 11 ve Windows 11 kurdum.
-Bellekleri söktüm tek tek taktım.
-Toplamda 4 saat süren bellek testi yaptım herhangi bir hata vermedi.
-Sistemi farklı HDD ve SSD'lere kurdum sonuç değişmedi.
-Windows'un oyun modunu aktif yaptım devre dışı yaptım sonuç değişmedi.
-En güncel BIOS ve çipset sürümünü kurdum sonuç değişmedi.
Ben bir türlü çözüm bulamadım, yaşadığımız sorun konusunda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım herkese hayırlı günler iyi sosyaller dilerim saygılarımla.
Başlıkta da belirttiğim gibi RTX 3070 ekran kartlı sistemimde yaklaşık bir haftadır çözüm bulamadım bir sorun mevcut, sorunun çözümü konusunda sizlerden yardım talep ediyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Sistemim.
LG 27GL83a 144Hz monitor.
GeForce rtx™ 3070 Phoenix v1.
AMD 5600X CPU + Noctua nh D14.
+
Toplamda 32 GB.
Aerocool KCAS 750W 80+ Gold PSU.
Oyun fark etmeksizin ekran kartı kullanımı sürekli olarak düşüp yükseliyor.
Ekran kartı kullanımı 99'dan %35 %45 %67 %80 vb kullanım değerleri ne kadar sürekli olarak inip çıkıyor ve oyunlarda çok rahatsız edici oluyor.
Oyunlar bir anda yavaşlayıp bir anda hızlanıyor.
Daha önceden böyle bir şey yoktu son bir haftadır bilgisayar bu şekilde ve ekran kartının garantisi 1 Kasım 2023 itibari ile bitti, bu olayın da ekran kartının garantisini bitişine denk gelmesi biraz manidar oldu, ama sorun hangi donanımda ya da hangi yazılımda bunu da çözemedim.
Ekran kartı sıcaklığın maksimum 72° işlemci sıcaklığımda maksimum 70° oluyor, değerler normal gibi.
Benim kendimce çözüm bulmak adına yaptığım işlemler şu şekilde;
-Farklı monitör ve farklı HDMI ve DisplayPort kablolariyla denedim sonuç değişmedi.
-Toplamda 6 tane olmak üzere ekran kartının yeni ve eski sürücülerini DDU ile kaldırıp yeniden kurdum.
-Windows 11 ve Windows 11 kurdum.
-Bellekleri söktüm tek tek taktım.
-Toplamda 4 saat süren bellek testi yaptım herhangi bir hata vermedi.
-Sistemi farklı HDD ve SSD'lere kurdum sonuç değişmedi.
-Windows'un oyun modunu aktif yaptım devre dışı yaptım sonuç değişmedi.
-En güncel BIOS ve çipset sürümünü kurdum sonuç değişmedi.
Ben bir türlü çözüm bulamadım, yaşadığımız sorun konusunda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım herkese hayırlı günler iyi sosyaller dilerim saygılarımla.