RTX 3070 için CPU önerisi

Sonayb

Hectopat
Merhaba, aşağıda özelliklerde bir bilgisayarım var ve işlemci yönünden %18.2 darboğaz oluyor. İnternette darboğaz hesaplama sitesinde i7 12700K için %2.2 Ryzen 9 5900X için %0 diyor. Benim ana kartım Intel için uyumlu mu? MSI sitesinde anakartın uyumluluk kısmında Intel işlemci göremedim 5000 serisi filan yzıyor illa 5000 serisi bir AMD mi almam lazım Ryzen 9 5900X alamaz mıyım? Pek anlamadım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• AMD Ryzen 5 5600X.
  • MSI B450 Tomahawk Max, ATX, AM4,
  • MSI GeForce RTX 3070 Gaming Z Trio DDR6 8 GB.
  • G.Skill Ripjaws V 16 GB (2X 8 GB) DDR4-3200 CL16.
  • Arctic Freezer 34 e-sports Duo CPU-
  • 700 watt Be Quiet! System Power 9 non-modular 80+ Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci 3070 için yeterli. 3080/4070'i bile besler. Darboğaz hesaplama siteleri doğru sonuçları göstermiyor.

Bu zamana kadar oyunlarda internet hızı veya serverlardan kaynaklanan takılma haricinde bir sorun yaşamamıştım. Geçenlerde Hogward Legacy oynadım ve oyunun bazı mekanlarda koştururken veya haritada bir yere hızlı ulaşım yaparken çıkan yükleme ekranında takılma ve kasmalar yaşadım internette bu neden olur diye araştırınca işlemci yüzünden olur denilince darboğaz testinde de %18.2 çıkınca bu şekilde bir arayışa girdim. Benim bir önceki ekran kartım ile aldığım için bu işlemciyi o yüzden de dedim heralde darboğaz yapıyor.

Bu zamana kadar oyunlarda internet hızı veya serverlardan kaynaklanan takılma haricinde bir sorun yaşamamıştım. Geçenlerde Hogward Legacy oynadım ve oyunun bazı mekanlarda koştururken veya haritada bir yere hızlı ulaşım yaparken çıkan yükleme ekranında takılma ve kasmalar yaşadım internette bu neden olur diye araştırınca işlemci yüzünden olur denilince darboğaz testinde de %18.2 çıkınca bu şekilde bir arayışa girdim. Benim bir önceki ekran kartım ile aldığım için bu işlemciyi o yüzden de dedim heralde darboğaz yapıyor.
Hocam islemciniz turbo bostda tekli cekirdek 4.60 çoklu cekirdekte 4.30 la çalışıyor,oynadiginiz oyun icin gayet yeterli olmali,driwer guncellemeleri ile alakali bir sorununuz olabilir

AM4 anakarta Intel işlemci takamazsınız. Eğer 1080P oynuyorsanız evet, darboğaz yapar. 5800X, 5800X3D modellerine de bakabilirsiniz. Tavsiyem 5800X3D.
Almanya'dan ikinci el alacağım ve 3000-3500 TL arası 5900x var alsam uyumluluk vs sorun yaşar mıyım? Sitede %0 dar boğaz diyor ama bilmeden almak istemem.

Almanya'dan ikinci el alacağım ve 3000-3500 TL arası 5900x var alsam uyumluluk vs sorun yaşar mıyım? Sitede %0 dar boğaz diyor ama bilmeden almak istemem.
Hocam bahsettiginiz islemci 12 cekirdek ama coklu cekirdekte 4 ile calisiyor ,suanki islemciniz 4.30 ,iyice araştırmanızı öneririm,oyunlar icin islemci hizi cok onemli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı