RTX 3070 için i5 12400 vs R5 5600X

2K'da sıkıntı olmaz. 1080P'de biraz gerisinde kalabilir özellikle rekabetçi oyunlarda.

Vallahi kafam çok karıştı fiyat olarak bakınca çok uçurum oluyor yani. Olmadı idare edeceğim biraz yeni seriler çıkınca düşer fiyatlar herhâlde o zaman alırım.
@Süleyman Yusuf söyle bir sistem buldum aslında 4bine bırakıyor çok ucuza geliyor Ryzen devam etmek yerine Intel'e geçsem mi?
IMG_20220312_173206.jpg

3800X var bir de oda 2.elde uyguna gidiyor gibi.

Son düzenleme:
Vallahi kafam çok karıştı fiyat olarak bakınca çok uçurum oluyor yani. Olmadı idare edeceğim biraz yeni seriler çıkınca düşer fiyatlar herhâlde o zaman alırım.
@Süleyman Yusuf söyle bir sistem buldum aslında 4bine bırakıyor çok ucuza geliyor Ryzen devam etmek yerine Intel'e geçsem mi?
Eki Görüntüle 1329888
3800X var bir de oda 2.elde uyguna gidiyor gibi.
11400'ün 1080 performansı tatmin etmeyebilir. Ben kendim 11600k sipariş verdim, 10400 vardı. Tam bütçenizi ve sahip olduğunuz parçaları ayrıca tam olarak ne istediğini tekrar belirtir misiniz?

11400'ün 1080 performansı tatmin etmeyebilir. Ben kendim 11600k sipariş verdim, 10400 vardı. Tam bütçenizi ve sahip olduğunuz parçaları ayrıca tam olarak ne istediğini tekrar belirtir misiniz?

İşin kötü yanı ne istediğimi de bilmiyorum gibi :D En uygun yollu 3070e yakışır kasa yapmaya çalışıyorum aslında Intel'e geçersem 5600X e vereceğim paraya ana kart ve işlemci alıyorum hatta attığım fotodaki kasayı direk alabilirim. Hem ürünleri sıfırlamış olurum diye düşünüyorum da karar veremiyorum bir türlü ne yapacağıma bir yanım da oyun çok oynamıyorum artık diye mining yönelmek istiyor onda da ETH güncellemesi gelecek patlama riski var karışık her şey yani :D

İşin kötü yanı ne istediğimi de bilmiyorum gibi :D En uygun yollu 3070e yakışır kasa yapmaya çalışıyorum aslında Intel'e geçersem 5600X e vereceğim paraya ana kart ve işlemci alıyorum hatta attığım fotodaki kasayı direk alabilirim. Hem ürünleri sıfırlamış olurum diye düşünüyorum da karar veremiyorum bir türlü ne yapacağıma bir yanım da oyun çok oynamıyorum artık diye mining yönelmek istiyor onda da ETH güncellemesi gelecek patlama riski var karışık her şey yani :D
Ya tamamen size kalıyor aslında. Sistemden ne istediğinize bağlı. Sadece mining yapacaksanız bir şey değişmenize gerek yok. Oyun oynayacaksanız ve 1080p'de iyi performans istiyorsanız 5600x,5800x,11600k,11700k,10700k gibi işlemciler daha iyi olacaktır. Ben AMD öneririm size çünkü hazırda anakartınız var, 5600x de rahatça yetecektir. 2K'da oynayacaksanız 11400 de alınabilir fakat rekabetçi oyunlarda tam performans alamama ihtimaliniz var. Benim size önerim kendinize bir bütçe belirleyip ne yapmak istediğinize karar vermek. Sonrasında rahatça alışverişinizi yaparsınız.

@Süleyman Yusuf monitörü değişmek var aklımda zaten 2k bı monitör yakalayabilirsem indirimde falan.
İşte hazırda anakartim var fakat garantisi biliyor misal 5600x 4bin falan.
11400 alıp komple kasa alabiliyorum o fiyata benim malzemelerim de boşa çıkıyor satabilirim yani yine. İki işlemci arasında Cok büyük bi fark yaşarmiyim ki 2k da ?

@Süleyman Yusuf monitörü değişmek var aklımda zaten 2k bı monitör yakalayabilirsem indirimde falan.
İşte hazırda anakartim var fakat garantisi biliyor misal 5600x 4bin falan.
11400 alıp komple kasa alabiliyorum o fiyata benim malzemelerim de boşa çıkıyor satabilirim yani yine. İki işlemci arasında Cok büyük bi fark yaşarmiyim ki 2k da ?
2k yüksek ayarlarda bu iki işlemci arasında fazla fark olmaz.

O zaman mantıklı olan komple sıfır kasa almak degil mi?
Normalde evet, tek sıkıntısı diyelim ki bir rekabetçi oyunu düşük ayarlarda yüksek FPS oynamak istediniz o zaman 5600x kadar performans alamayabilirsiniz. Onun dışında daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı