RTX 3070 için Ryzen 5 3600 mü, i5 10400F mi?

İlle de Ryzen ille de Ryzen diyorsunuz yani. :D
AMD fanboyu değilim, mantıklı olanı öneriyorum. 5600X oyun performansı 10700K ile aynı. Oyun amaçlı bir sistemde 5600X daha mantıklı 10600K'den.

2K kullanacaksan 10400F alabilirsin.

i5 10400F, R5 3600'den daha iyi ve haliyle fiyatından kaynaklı daha F/P bir tercih olur. İleride "Intel'den yana OC edeceğim bir işlemci alırım." Diyorsanız: Z serisi bir anakart tercih edebilirsiniz ama i5 10400F için bir gereklilik göremiyorum. İyi bir B460'la da performans sorunu yaşanmaz.

Ben biraz cahiliyim bu işlerin bir hatam olursa affola ancak yanlış anlamıyorsam OC yapmadan i5 10400F beni R5 3600' le yarıştırır mı diyorsunuz?
AMD fanboyu değilim, mantıklı olanı öneriyorum. 5600X oyun performansı 10700K ile aynı. Oyun amaçlı bir sistemde 5600X daha mantıklı 10600K'den.

2K kullanacaksan 10400F alabilirsin.
2k kullanacağım ama oc yapamayacağım bir intel yine de beni oc yaptığım 3600le yarıştıramaz diye düşünüyorum..

@emocstaken

Şöyle diyelim: Standart turbo hızlarında i5 10400F, R5 3600'den daha iyi performans sunuyor. R5 3600 konusunda şanslıysanız ve 4.3 Ghz'e OC etseniz ancak geçebiliyor. Ama aradaki fiyat farkına değmeyecek seviyede bir durum oluşuyor. Doğal olarak anlamını yitiriyor.

Burada anakart seçerken tercihiniz önemli. İleride Ryzen 5000 serisi düşünüyorsanız iyi bir B450 dahi sizi kurtaracaktır. He Intel'in OC edilebilen işlemcilerini düşünüyorsanız Z serisi anakartın önemi fazla hale geliyor. Ama 10. nesil ile avantaj Intel'in. Ryzen 5 5600X düşünceniz varsa o bambaşka bir konu.

@emocstaken

Şöyle diyelim: Standart turbo hızlarında i5 10400F, R5 3600'den daha iyi performans sunuyor. R5 3600 konusunda şanslıysanız ve 4.3 Ghz'e OC etseniz ancak geçebiliyor. Ama aradaki fiyat farkına değmeyecek seviyede bir durum oluşuyor. Doğal olarak anlamını yitiriyor.

Burada anakart seçerken tercihiniz önemli. İleride Ryzen 5000 serisi düşünüyorsanız iyi bir B450 dahi sizi kurtaracaktır. He Intel'in OC edilebilen işlemcilerini düşünüyorsanız Z serisi anakartın önemi fazla hale geliyor. Ama 10. nesil ile avantaj Intel'in. Ryzen 5 5600X düşünceniz varsa o bambaşka bir konu.
peki intelde oc yapıldığında ısınma değerleri ne durumda oluyor?

Son düzenleme:
@emocstaken

Zaten OC yapılacaksa harici soğutucu alınacak. Onu kafadan yazın. Intel'in mimarisinden kaynaklı bir miktar daha fazla ısınacağını düşünüyorum. Ayrıntılı bakmak lazım. Bu ısı konusu 500-550 TL'lik bir soğutucu ile çözülür zaten. Problem değil.

Bütçenize göre hareket edecekseniz ve masada i5 10400F ile R5 3600 varsa: Tercih Intel'den yana olmalı. @BerkayZ87'ya da katılıyorum. Varsayım üzerinden konuşmaya başladık.

@emocstaken

Zaten OC yapılacaksa harici soğutucu alınacak. Onu kafadan yazın. Intel'in mimarisinden kaynaklı bir miktar daha fazla ısınacağını düşünüyorum. Ayrıntılı bakmak lazım. Bu ısı konusu 500-550 TL'lik bir soğutucu ile çözülür zaten. Problem değil.

Bütçenize göre hareket edecekseniz ve masada i5 10400F ile R5 3600 varsa: Tercih Intel'den yana olmalı. @BerkayZ87'ya da katılıyorum. Varsayım üzerinden konuşmaya başladık.

Hocam bütçe belirtir misin? Ve bu bütçeye monitör dahil mi? Konu karışıyor çünkü.

Sadece kasa için en fazla 12bin bütçem var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı