RTX 3070 ısınıyor

Arıkan Erdem

Hectopat
Geçen yılın ekim ayının sonlarına doğru Palit RTX 3070 Gaming Pro OC aldım. Stabil durumda 62°C civarı çalışıyordu. Bu güne kadar 2 kez termal macununu yeniledim. (Cooler Master MasterGel.) Temizlik ve bakımını 2 ayda bir yaptım lakin sıcaklık değeri 10°C artış gösterdi. Şu an 73-75°C arası çalışıyorum. Sıcaklığı düşürmenin bir yolu var mıdır? Teşekkürler.

Sistem:
Kasa: NZXT S340.
Anakart: MSI B350 PC Mate.
GPU: Palit RTX 3070 GamingPro OC (Power Limit %100, Temp Limit 83°C, overclock yok.).
CPU: AMD Ryzen 5 3600X (4.2 GHz'te Cooler Mater ML240R sıvı soğutma ile kullanıyorum.).
Power Supply: Xigmatek S740 740W 80 Plus Silver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yılın ekim ayının sonlarına doğru Palit RTX 3070 Gaming Pro OC aldım. Stabil durumda 62°c civarı çalışıyordu. Bu güne kadar 2 kez termal macununu yeniledim. (Cooler Master MasterGel.) Temizlik ve bakımını 2 ayda bir yaptım lakin sıcaklık değeri 10°c artış gösterdi. Şu an 73-75°c arası çalışıyorum. Sıcaklığı düşürmenin bir yolu var mıdır? Teşekkürler.

sistem:
Kasa: NZXT s340.
GPU: Palit RTX 3070 gamingpro OC (Power limit %100, temp limit 83°c, overclock yok.).
CPU: AMD Ryzen 5 3600X (4.2 GHz'te cooler mater ML240r sıvı soğutma ile kullanıyorum.).

O kasanın hava akışı pek iyi durmuyor.
Daha iyi hava alan kasa gerekebilir.

Geçen yılın ekim ayının sonlarına doğru Palit RTX 3070 Gaming Pro OC aldım. Stabil durumda 62°c civarı çalışıyordu. Bu güne kadar 2 kez termal macununu yeniledim. (Cooler Master MasterGel.) Temizlik ve bakımını 2 ayda bir yaptım lakin sıcaklık değeri 10°c artış gösterdi. Şu an 73-75°c arası çalışıyorum. Sıcaklığı düşürmenin bir yolu var mıdır? Teşekkürler.

sistem:
Kasa: NZXT s340.
GPU: Palit RTX 3070 gamingpro OC (Power limit %100, temp limit 83°c, overclock yok.).
CPU: AMD Ryzen 5 3600X (4.2 GHz'te cooler mater ML240r sıvı soğutma ile kullanıyorum.).

73-75 iyi değerler bir sorun yok ama 62 dereceden bu kadar artmasında bir sorun var gibi, bir undervolt deneyebilrisniz.

MasterGel'in standart versiyonunu mu Pro versiyonunu mu kullandınız ?
3 versiyonu var Maker en iyisi , Pro orta , Standart(Regular) aralarında en kötüsü, Standart kullanıyorsanız onun yerine MX-4 kullanmak daha mantıklı.
Ve evet kasanın fan akışı pek iyi durmuyor. Kasanın üstünde fan yoksa takıp hava akışını destekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
MasterGel'in standart versiyonunu mu Pro versiyonunu mu kullandınız ?
3 versiyonu var Maker en iyisi , Pro orta , Standart(Regular) aralarında en kötüsü, Standart kullanıyorsanız onun yerine MX-4 kullanmak daha mantıklı.
Ve evet kasanın fan akışı pek iyi durmuyor. Kasanın üstünde fan yoksa takıp hava akışını destekleyebilirsiniz.
Standart kullanıyordum ve kasanın üzerinde Cooler Master MasterFan Pro 140 var.
1 yılda 2 kere termal macun değişimi yapmanızın nedeni nedir? Kasanın hava akışı pek iyi görünmüyor. Ortam sıcaklığının artması da bileşenlerin sıcaklığının artmasında önemli bir etken.
Yılda kaç kere termal macun değişimi yapmam gerekir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı