RTX 3070 Overclock ve Undervolt test sonuçları nasıl?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana sistem: i5 11600 / Deep Cool AK400 İşlemci Soğutucu / Asrock B560 PRO4 / Team T-Force Vulcan TUF 16 GB @3200 Mhz CL16 Dual Kit / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / CoolerMaster GX750 80+ Bronze Psu / CoolerMaster HAF 912 Kasa / Kioxia Exceria G2 1 TB / Dell G2724D 1440p 165 Hz Monitör

Opel Corsa D

Deneysel sistem: i5 760, H57 çipsetli random bir anakart, 6 GB DDR3, Radeon HD 6850, 500 GB HDD. Tarihi eser 2011 fiyat/performans oyuncu sistemi.
Battlefield 6 oynamaya başladıktan sonra bilgisayarımın 1440p performansı karşısında hayal kırıklığına uğradım. Dedim ki bir şeyler yapmalıyım. Ekran kartımı zaten undervoltluydu, dedim kırbacı vurup biraz da overclock yapayım.

Birçok deneme yanılma yaptıktan sonra 1.0v civarı +1000 Memory ve 2100 MHz Core stabil bir ayar yakaladım. Frekanslar arasında aşırı fark olmasa da arada ölçülebilir ve gözlemlenebilir bir fark var. Testlerimi 3DMark ve Cyberpunk 2077 kullanarak gerçekleştirdim. Biraz da Battlefield 6 oynadım. Ancak Battlefield 6'nın bir benchmark modu (benim bildiğim kadarıyla) olmadığı için maalesef test edemedim ama kesinlikle daha akıcı hissettirdi. Sıcaklıklar da daha uzun süreli test yapamasam da iyi durumda. Sizi overclock ile elde ettiğim sonuçlar ile baş başa bırakayım:

Kullanılan donanım:

i5 11600 / Deep Cool AK400 İşlemci Soğutucu
ASRock B560 Pro4
Team T-Force Vulcan TUF 16 GB @3200 Mhz CL16 Dual Kit
EVGA RTX 3070 XC3 Ultra
High Power Performance FS 80+ Gold
Cooler Master HAF 912 Kasa
Kioxia Exceria G2 1 TB
Dell G2724D 1440p 165 Hz Monitör

Stok halimiz böyleydi:

stok.png

Stok halimizde 3DMark Steel nomad testinde sonuç ve puan bu şekil oldu:

steel nomad stock.png

Stok frekans Sime Spy Extreme testi:

stime spy e stock.png

Cyberpunk 2077 (en güncel sürüm, Steam) stok sonuçlar. 1440p, Oyun Ultra ayarda(preset), RT, DLSS ve FSR kapalı:

cp stock.jpg

Şimdi gelelim overclocklu senaryoya. Overclocklu haldeki sonuçlar beni kazanılan performans ve sıcaklıklar açısından oldukça şaşırttı ve memnun etti.
Overclock MSI Afterburner görüntüsü:

oc1.png

Overclocklu Steel nomad:

steel nomal oc2.png

Overclock time spy(time spy testi biraz daha kısık hızlarda yapıldı ancak yine de stoğa göre güzel fark var diye koyuyorum):

time spy e oc.png

Son olarak da Cyberpunk 2077 overclocklu haliyle. 1440p, Oyun Ultra ayarda(preset), RT, DLSS ve FSR kapalı:

cp oc.jpg

Şu an canım o kadar çok işlemcime de overclock yapmayı istedi ki size anlatamam. Keşke overclock edilebilir bir işlemcim olsaydı. Ona da coşkuyu verir, performansımı maksimuna çıkarırdım. Neyse, okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Stabilite testi için Unreal Engine 5 kullanan oyunları deneyebilirsin, black myth wukong gibi mesela. Bu tarz oyunlarda sorunlar kendini daha çabuk belli ediyor. OCCT de denesen iyi olur.

Stabilite testi için Unreal Engine 5 kullanan oyunları deneyebilirsin, Black Myth: Wukong gibi mesela. Bu tarz oyunlarda sorunlar kendini daha çabuk belli ediyor. OCCT de denesen iyi olur.

Desiğiniz oyun bende bulunmuyor ama BF6 da Cyberpunk'ta yarım saatten fazladır oynuyorum sıcaklıklar ve stabilite iyi. OCCT de yaparım birazdan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı