RTX 3070 Ryzen 3600 darboğaz yapar mı?

Yapsın, ne olacak? Al sistemini çek ayarları ultraya aç RT'ni mis gibi oyna. Boş ver işlemci % kaç kullanılıyor, ekran kartı % kaç.
arboğaz neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum gerçekten. Bu darboğaz denilen şey bilgisayarı kullanmanıza, hele de 3070 gibi bir kartta 100+ fps almanıza engel olmaz. Kartınızı da işlemcinizi de ekstradan yormaz, bozulmalarına falan sebep olmaz. Zaten şu anda 1080p'de darboğaz görmemek için gidip high end bir işlemci almanız lazım. Yeni işlemci almayayım, 1440p monitör alayım darboğaz olmasın demek bile saçma (eğer 1080p çözünürlükten memnunsanız ve bütçeniz kısıtlıysa) çünkü aynı işlemcide 1440p'de alacağınız FPS ile 1080p'de alacağınız FPS, yani performans zaten aynı olur. Çözünürlük yükseltmenin amacı zaten FPS düşürerek işlemcinin saniyede işlemesi gereken kare sayısını düşürmektir, böylece işlemciye binen yük azalır ve darboğaz ortadan kaybolur.

Yani evet, idare edilemeyecek bir durum yok ortada. Normal oynarsınız bütün oyunları. Zaten büyük ihtimalle hissetmezsiniz bile eğer işlemci ve gpu kullanım ölçümlerine bakmazsanız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı