RTX 3070 Ryzen 5 5500 24GB RAM sistem darboğaz yapar mı?

24 GB RAM gereksiz olmuş, 5600 olsa daha iyi olurdu işlemci olarak. 2K'da darboğaz olur ama DLSS ile biraz toparlarsın. 2K için yeterli bir sistem değil, en az 4070 veya 7700 XT tercih edilir genelde 2K için.
Bende öyle biliyordum 2k da kullanmak için 4070 s 7500f almıştım bir de

A
peki 1080p kullansam darboğaz azalır mı
artar

Hocam keşke konuyu sistem almadan açsaydın. Aslında konu bile açmadan daha önce açılan technopat konularına baksan bile öğrenirdin 5 dk de

Vallahi 5500 ile 5600 arasında çok fark göremedim 10-15 FPS oynatıyordu bir de 5500 daha az watt harcıyor, e haliyle fiyat bayağı fark edince bende 5500 alayım dedim ama sistem yeni iade edebilirim çok sorun yaratırsa

Tam tersi 2 katı fark var önbellek tarafında, Valorant gibi işlemci tabanlı bir oyunun testlerini izleyin.

valla 5500 ile 5600 arasında çok fark göremedim 10-15 fps oynatıyordu bide 5500 daha az watt harcıyor, e haliyle fiyat baya fark edince bende 5500 alayım dedim ama sistem yeni iade edebilirim çok sorun yaratırsa
Bence iade et. Bir de rica etsem hazır sistem aldıysan fiyatını ve sistemi atar mısın.

Bence iade et. Bir de rica etsem hazır sistem aldıysan fiyatını ve sistemi atar mısın.
hazır olarak almadım tek tek parça aldım 32k ya geldi

Tam tersi 2 katı fark var önbellek tarafında, Valorant gibi işlemci tabanlı bir oyunun testlerini izleyin.
peki son olarak, böyle kullansam sistemi hiç oynatmayacak kadar bi sıkıntı yaşatmaz sanırım tahminimce rahatsız etmez gibi duruyor beni yani kullanabilir miyim uzun süre

Hazır olarak almadım tek tek parça aldım 32K ya geldi

Peki son olarak, böyle kullansam sistemi hiç oynatmayacak kadar bir sıkıntı yaşatmaz sanırım tahminimce rahatsız etmez gibi duruyor beni yani kullanabilir miyim uzun süre

Hocam hiçbir zarar gelmez, sadece tam performans alamazsın sisteminden. Tam performans alamazsan da bir anlamı kalmaz, paran olunca işlemcini değişmeye bak. 2K için ise 7700 XT tavsiye ederim. 32kya çok güzel AM5 7700 XT sistemler var paraya yazık olmuş eğer monitör dahil değilse.

Hocam hiçbir zarar gelmez, sadece tam performans alamazsın sisteminden. Tam performans alamazsan da bir anlamı kalmaz, paran olunca işlemcini değişmeye bak. 2K için ise 7700 XT tavsiye ederim. 32kya çok güzel AM5 7700 XT sistemler var paraya yazık olmuş eğer monitör dahil değilse.
monitör dahil ayriyeten tuf b550 plus anakart ve 1tb ssd aldığım için fiyat biraz çıktı

Darboğaz ekran kartını zorlayan bır oyun olursa olur arkadaşlar. Bu adam sabah aksam CS GTA 5 oynuyorsa darboğaz yaşamaz kasmıyorsa kullan kankam bos masrafa gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı