RTX 3070 sistem donuyor

diviparm

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHz CL16 Ram CMN32GX4M2Z3600C16
SSD veya HDD modeli
Kioxia 1TB Exceria Plus G2 Serisi NVMe M.2 SSD (34
Ekran kartı
ZOTAC GeForce RTX 3070 Twin Edge LHR 8GB 256 Bit G
Anakart
Gigabyte B450M K AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600 MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 MPK Soket AM4 32MB 3.5GHz 65W 7nm
Merhaba, bilgisayarımda bazı problemler var.

1. Oyun oynarken bazen birkaç kare görüntü yanlış gösteriyor sonrasında düzeliyor.
2. Tarayıcı kullanırken sekme çöküyor. Bir şeyler ters gitti sayfayı yeniden yükle hatası alıyorum.
3. Ekran kartı sıcaklığı bazen gösteriyor bazen ise ilk değerde sabit kalıyor hiç değişmiyor. Bilgisayar açıldığında sıcaklık 30 derece ise hep 30 gösteriyor.
4. Bazen ekran görüntünün bir kısmını gösteriyor yüzde 5'lik bir alanı göstermiyor. Orada görüntü olması gerekirken siyah olarak gözüküyor sadece.

Ben RAM kaynaklı olduğunu düşündüm Memtest86 testi yaptım 2 sefer ama hata almadım. Sadece test esnasında bazen teste devam edilsin mi diye soruyordu. Bu hataların sebebi ne olabilir?

Windows'u temiz kurulum yapın isterseniz öncelikle. Tarayıcı çökmesi bu yüzden olabilir. Ekran kartı sıcaklığı Nvidia yeni driver ile oluşan bug. Sistemi yeniden başlattığınızda düzeliyor. Diğer sorun ise monitör kaynaklı gibi geldi bana.

Windows'u temiz kurulum yapın isterseniz öncelikle. Tarayıcı çökmesi bu yüzden olabilir. Ekran kartı sıcaklığı NVIDIA yeni driver ile oluşan bug. Sistemi yeniden başlattığınızda düzeliyor. Diğer sorun ise monitör kaynaklı gibi geldi bana.

Monitörde sıkıntı yok başka cihazlar ile kullanıyorum sıkıntı olmuyor.
Windows kuralı 3 ay oldu.
Ekran kartı sıcaklığı bug muhtemelen ben duymamıştım.
Bir sistem bileşeninde problem olabilir mi?

Monitörde sıkıntı yok başka cihazlar ile kullanıyorum sıkıntı olmuyor.
Windows kuralı 3 ay oldu.
Ekran kartı sıcaklığı bug muhtemelen ben duymamıştım.
Bir sistem bileşeninde problem olabilir mi?
Açıkcası sanmıyorum farklı şekilde hatalar alırdınız bahsettiğiniz olayların yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Ya yanlış driver kurulumu ya da eksik driverda olabilir. Bence temiz bir başlangıç iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı