RTX 3070 sistem mavi ekran vermeden kapanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

umuutr

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Minidump

PC durduk yere ansızın mavi ekran vermeden ekran gidiyor, RGB fanların renkleri donuyor. Yaklaşık 10 sn sonra sesler de gidip kendini resetliyor.

Anakart: Asus STRIX B550-A GAMING
CPU: Amd Ryzen 9 5900x
GPU: Palit RTX 3070 GamingPro OC
RAM: Crucial Ballistix 16 GB (4x8) 3600 MHz
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB NVMe
Depolama: Samsung 970 Evo Plus 500GB 1TB
PSU: Corsair CX Series CX750F RGB White
CPU soğutucu: Noctua NH-D15S chromax.black
Kasa: Corsair 4000D Airflow

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun ekran kartında görünüyor. Bir işlem yapmış mıydınız? Sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun:

Sorun ekran kartında görünüyor. Bir işlem yapmış mıydınız? Sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun:

Bir işlem yapmadım. Klasik NVIDIA GeForce'tan geldikçe Update yapıyordum. Gün içinde deneyip haberdar edeceğim.
BIOS ve GPU Update yaptım fakat şu anda yine aynı olay oldu. Fakat minidump da atmadı işin garibi...

Bir işlem yapmadım. Klasik NVIDIA GeForce'tan geldikçe Update yapıyordum. Gün içinde deneyip haberdar edeceğim.

BIOS ve GPU Update yaptım fakat şu anda yine aynı olay oldu. Fakat minidump da atmadı işin garibi...

Yeniden hata verdi bu sefer minidump geldi.

Yine ekran kartında görünüyor. Yalnız sizden gelen dosyalarda semboller hep bozuk oluyor, anlayamadım. OCCT ile GPU, VRAM ve PSU'ya test yapar mısınız?

Yine ekran kartında görünüyor. Yalnız sizden gelen dosyalarda semboller hep bozuk oluyor, anlayamadım. OCCT ile GPU, VRAM ve PSU'ya test yapar mısınız?

Bunu da denedim, bir problem çıkmadı. Geçmişte undervolt ayarları vardı, BIOS'tan bütün ayarları sıfırlayıp XMP ve fan ayarlarını açtım sadece. Fakat bugün art arda 2 defa kapatıp açtı kendini bilgisayar.

Minidump dosyaları.

Valla hala ekran kartından ötürü görünüyor. Testleri ne kadar süreyle yapmıştınız? Çok kısa tutmamıştınız umarım. 1-2 önceki sürücüleri de deneyebilirsiniz, yine şimdikini DDU ile kaldırmak koşuluyla. Yine devam ederse kartta bir sorun olabilir belki. Ekran kartının güç kablolarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. PCI-E güç kablolarında tek kablodan iki uç çıkar, o iki ucu takmak yerine iki ayrı PCI-E güç kablosunun birer ucunu takmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı