Çözüldü RTX 3070 sistem oyunlarda siyah ekran ve reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yunuscbn

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Özel Sektör
Merhaba,
Bilgisayarım özellikleri aşağıdaki gibidir.
  • Ryzen 7 5800x3D.
  • Gigabyte X570 Gaming X
  • Gigabyte 3070.
  • 16 GB raam.
  • EVGA süper Nova 650 +80 Gold.

Bilgisayarım oyun esnasında (oynadığım tek oyun PUBG sayılır) siyah ekran verip reset atmaya başladı. Bazen siyah ekran verip reset atmıyor arka planda oyun ve DC devam ediyordu. İnternette aynı sorunu yaşayan birçok arkadaşın önerilerini uygulamadım olmadı. Ekran kartından şüphelendim 15 dk ekran kartı 70 dereceyi geçmedi. Sonra Power bozuldu dedim onu teste soktum reset atmadı. Bir çözüm elde edemeyince format attım her şeyi yeniden yükledim ama siyah ekran ve reset halen devam ediyor. Ne yapacağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım. Ek olarak Power testi görselini ekliyorum. İlave olarak oyunu BDO üzerinde denedim onda da siyah ekran devam etti.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Dosya Ekleri

• occt power.jpg
    350,8 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Merhaba,
Uzun uğraşlar sonucunda hatanın nereden kaynaklandığını bulup sorunu kısmen de olsa çözdüm.
Öncelikle ekran kartını ve raamleri başka bilgisayarda denedim. Sorunsuz çalışıyordu.
Sonrasında HDD vs SSD yöneldim onlarda sorunsuz çalışıyordu.
Sorun güç kaynağında nedendir bilinmez son güncellemelerden dolayimi başka bir şey mi sistemi 2K ayarlarda destekleyemiyor.
MSI Afterburner programından Power limit %80 çektim ve sonrasında GeForce Experience programindan oynadığım oyun ayarlarını düşürdüm. Oyuna girince reset ve siyah ekran yemiyorum. PSU'dan çektiğim gücü minimuma indirdim bu şekilde artık hata almıyorum. 2K oynayamıyorum ancak PSU alana kadar sıkıntıyı bu şekilde çözdüm.

PSU olarak rajintek Ampere 1000 almayı düşünüyorum. İnşallah çözüm başkalarına da faydalı olur.
Pubg yanlış bilmiyorsam işlemciye yük bindiren bir oyun bu yük testinden daha fazla ısınmasına sebep oluyor olabilir. Daha bu testte 90 dereceyi görmüş bir de ona bakın derim hocam kendini korumaya aldığı içinde olabilir. Bi termal bakım yapıp şansınızı deneyin isterseniz. Harici olarak o kart 140w ile ne kadar yüke girebilir ki belki o da etki ediyordur. Oyun esnasında msi afterburner ile oyun içi anlık değerleri inceleyin derim. Başka oyunlarda da aynı sorun oluyor mu.

XMP açıksa kapatın ve işlemcide OC var mı varsa onu da sıfırlasın stok ayarda kalsın tekrar deneyin olmadı RAM'leri test edin.

Merhaba,
Yönlendirmenize istinaden gece termal macun siparişi verdim. Deneyip dönüş yapacağım. MSI Afterburner programını kurdum oyun açılma esnasında sıcaklık değerleri yükseliyor ve siyah ekran veya reset atıyor. Başka oyun olarak Black Desert Online denedim aynı sorunla karşılaştım.

XMP açıksa kapatın ve işlemcide OC var mı varsa onu da sıfırlasın stok ayarda kalsın tekrar deneyin olmadı RAM'leri test edin.

Merhaba,
XMP kapalıydı bu sorunlar başladığında. Sonra BIOS güncellemesi yapınca 3000 MHz çekmiştim. İşlemcide OC yok. Bellekleri çıkarıp farklı slotlara taktım. Tek tek çalıştırdım ama sorun devam etti.

Son düzenleme:
Sıcaklıklar açılış esnasında kaçı gördüğü gibi reset atıyor? Bu arada hangi macunu sipariş ettiniz?

Harici olarak sistem siyah ekran olduğu zaman fanları full mü çalışıyor? Eğer öyleyse ekran kartı ısındığı için oluyor olabilir veya psu yetersiz kalıyor.

Merhaba,
Aşağıdaki üründen sipariş verdim. İşlemciye macunu uygulayıp calıştırdım ancak bir fark olmadı reset konusunda. Afterburner uygulamasından takip ettiğim 70 derece gibi bir sıcaklıkta siyah ekran verdi. Evet fanlar Full çalışıyor. Aşağı yukarı 2 yıldır belirttiğim Power kullanıyorum. Bu zamana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Kesin olarak Power yetersiz kaldığını nasıl anlayacağız?

Arctic MX-4 yüksek performanslı termal macun​

Elinizde başka kart veya PSU var mı? O kartı test edebileceğiniz başka bir sistem varsa onunla deneseniz daha sağlıklı olur. Tahminimce kartta sorun var benim de kartımda bu sorun vardı macunu değiştiğimde benim sorunum ortadan kalktı.

Merhaba,
Uzun uğraşlar sonucunda hatanın nereden kaynaklandığını bulup sorunu kısmen de olsa çözdüm.
Öncelikle ekran kartını ve raamleri başka bilgisayarda denedim. Sorunsuz çalışıyordu.
Sonrasında HDD vs SSD yöneldim onlarda sorunsuz çalışıyordu.
Sorun güç kaynağında nedendir bilinmez son güncellemelerden dolayimi başka bir şey mi sistemi 2K ayarlarda destekleyemiyor.
MSI Afterburner programından Power limit %80 çektim ve sonrasında GeForce Experience programindan oynadığım oyun ayarlarını düşürdüm. Oyuna girince reset ve siyah ekran yemiyorum. PSU'dan çektiğim gücü minimuma indirdim bu şekilde artık hata almıyorum. 2K oynayamıyorum ancak PSU alana kadar sıkıntıyı bu şekilde çözdüm.

PSU olarak rajintek Ampere 1000 almayı düşünüyorum. İnşallah çözüm başkalarına da faydalı olur.

Dosya Ekleri

• IMG_20241021_145538.jpg
    368,3 KB · Görüntüleme: 27
Çözüm

Hocam ürünü kullanıyor musunuz? Psuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…