Çözüldü RTX 3070 sistem oyunlarda siyah ekran ve reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yunuscbn

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Özel Sektör
Merhaba,
Bilgisayarım özellikleri aşağıdaki gibidir.
  • Ryzen 7 5800x3D.
  • Gigabyte X570 Gaming X
  • Gigabyte 3070.
  • 16 GB raam.
  • EVGA süper Nova 650 +80 Gold.

Bilgisayarım oyun esnasında (oynadığım tek oyun PUBG sayılır) siyah ekran verip reset atmaya başladı. Bazen siyah ekran verip reset atmıyor arka planda oyun ve DC devam ediyordu. İnternette aynı sorunu yaşayan birçok arkadaşın önerilerini uygulamadım olmadı. Ekran kartından şüphelendim 15 dk ekran kartı 70 dereceyi geçmedi. Sonra Power bozuldu dedim onu teste soktum reset atmadı. Bir çözüm elde edemeyince format attım her şeyi yeniden yükledim ama siyah ekran ve reset halen devam ediyor. Ne yapacağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım. Ek olarak Power testi görselini ekliyorum. İlave olarak oyunu BDO üzerinde denedim onda da siyah ekran devam etti.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Dosya Ekleri

• occt power.jpg
    occt power.jpg
    350,8 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Merhaba,
Uzun uğraşlar sonucunda hatanın nereden kaynaklandığını bulup sorunu kısmen de olsa çözdüm.
Öncelikle ekran kartını ve raamleri başka bilgisayarda denedim. Sorunsuz çalışıyordu.
Sonrasında HDD vs SSD yöneldim onlarda sorunsuz çalışıyordu.
Sorun güç kaynağında nedendir bilinmez son güncellemelerden dolayimi başka bir şey mi sistemi 2K ayarlarda destekleyemiyor.
MSI Afterburner programından Power limit %80 çektim ve sonrasında GeForce Experience programindan oynadığım oyun ayarlarını düşürdüm. Oyuna girince reset ve siyah ekran yemiyorum. PSU'dan çektiğim gücü minimuma indirdim bu şekilde artık hata almıyorum. 2K oynayamıyorum ancak PSU alana kadar sıkıntıyı bu şekilde çözdüm.

PSU olarak rajintek Ampere 1000 almayı düşünüyorum. İnşallah çözüm başkalarına da faydalı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı