Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2 hafta önce yeni bir sistem topladım fakat son 1-2 gündür bütün oyunlarda atmaya başladı. Hiçbir oyuna giremiyorum. Oyunlar başlıyor biraz sonra crash yiyorum. Format attım bir zaman sonra aynı şey tekrar ediyor. Bazen mavi ekran yiyorum. (Cihazınız bir sorunla karşılaştı şeklinde.) Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Çözümü nedir? Yazılımsal mı donanımsal mı?
Son zamanlarda ekran kartı driver güncellemesi yaptın mı? Belki de sen yapmasan bile arkaplanda kendisi yapmış olabilir. Son sürüm değil de ondan 1-2 önceki sürüme dönmeyi dene.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Hocam az önce mavi ekran hatası aldım chrome da takılırken birden. (1 nolu resim) Daha sonra windows bellek tanılamayı çalıştırdım. Çok geçmedi 2. resimdeki gibi donanım sorunları algılandi dedi. Tarama bittikten sonra 3 numaralı uyarı ekrana geldi. Sanırım problem RAM lerde. Ne yapmak gerekir. N11 üzerinden satın almıştım.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...