RTX 3070 sistemde ekran kararıyor ve fanlar hızlı dönüyor

aademirciogluu

Megapat
Arkadaşlar ROG Strix 3070 + 5800X sistemim var. H150I Elite Capellix soğutucu ve 4000X kasa kullanıyorum. 850W FSP Hydro G PRO 80+ Gold PSU kullanıyorum. 2x8 HyperX Fury 3200MHz CL16 RAM'ler var bilgisayarda. Dün oyun oynarken PC'nin ekranı karardı ve kasada fanlar hızla dönmeye başladı (Yüksek ihtimalle ekran kartının fanları). Bilgisayar çalışıyordu fakat ekranda görüntü yoktu. FurMark + AIDA64 testleri yaptım. Ekran kartı 1 saatlik FurMark sonrası 61 dereceyi geçmedi. İşlemci de 20 dakika AIDA64 testi sonrası 73 dereceyi geçmedi. SSD testlerine de hiçbir sıkıntı yoktu. BIOS güncellemesi yaptım, driverları DDU ile silip tekrar temiz kurulumla yükledim. Bugün oyun içerisinde bir daha aynı şekilde ekran karardı ve fanlar hızla dönmeye başladı. Arka planda PC çalışıyordu hala. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ROG STRIX 3070 + 5800X sistemim var. H150I Elite capellix soğutucu ve 4000X kasa kullanıyorum. 850W FSP Hydro G PRO 80+ Gold PSU kullanıyorum. 2x8 HyperX Fury 3200MHz CL16 RAM'ler var bilgisayarda. Dün oyun oynarken PC'nin ekranı karardı ve kasada fanlar hızla dönmeye başladı (yüksek ihtimalle ekran kartının fanları). Bilgisayar çalışıyordu fakat ekranda görüntü yoktu. FurMark + AIDA64 testleri yaptım. Ekran kartı 1 saatlik FurMark sonrası 61 dereceyi geçmedi. İşlemci de 20 dakika AIDA64 testi sonrası 73 dereceyi geçmedi. SSD testlerine de hiçbir sıkıntı yoktu. BIOS güncellemesi yaptım, driverları DDU ile silip tekrar temiz kurulumla yükledim. Bugün oyun içerisinde bir daha aynı şekilde ekran karardı ve fanlar hızla dönmeye başladı. Arka planda PC çalışıyordu hala. Ne yapmam gerekiyor?

Fanlarda devirli ve tekrar eden sesler alıyor musun?

Şu anda yeniden başlattım bilgisayarı ve dikkat çeken hiçbir ses almıyorum. Ama sıkıntı ile karşılaştığım sıradaki fan seslerini kastediyorsanız ona dikkat etmedim. Sadece çok hızlı dönüyorlardı.

Şu anda yeniden başlattım bilgisayarı ve dikkat çeken hiçbir ses almıyorum. Ama sıkıntı ile karşılaştığım sıradaki fan seslerini kastediyorsanız ona dikkat etmedim. Sadece çok hızlı dönüyorlardı.

Fanlar devirli halde çalışıp ses veriyorsa sorun anakart kaynaklı olabilir.

Benzer bir sorunu ekran kartım yüzünden yıllarca yaşadım, emin olmak için başka bilgisayarda ekran kartınızı test etmeniz mümkün mü?

Benim kartımın sorunu başlarda sadece yükteyken görüntünün gidip rastgele bir renk üzerinde yatay veya dikey çizgiler vermesiydi, bu olduğunda bilgisayar hala çalışıyor ama fanlar son hız dönüyordu, sorun anakart sanıp yeni anakart ve işlemci almıştım fakat sorun yıllar içinde artarak devam etti.

Son düzenleme:
Hocam yeni aldım bilgisayarı daha. Başka bilgisayar da yok test edebileceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum vallahi.
Bu sıkıntı her saniye olmuyor, rastgele bir anda oluyor oyuna girdiğimde. Şimdiye kadar 2 defa oldu. İkisi de oyun sırasındaydı.

Hocam yeni aldım bilgisayarı daha. Başka bilgisayar da yok test edebileceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum vallahi.
Bu sıkıntı her saniye olmuyor, rastgele bir anda oluyor oyuna girdiğimde. Şimdiye kadar 2 defa oldu. İkisi de oyun sırasındaydı.

Hocam siyah ekran aldığın saati biliyorsan olay görüntüleyicisine bakar mısın?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı