RTX 3070 sistemde monitör ekranında dalgalanma oluyor

Paarthur

Decapat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
40
Herkese merhaba,

Bir süre önce geçtiğim yeni sistemime eski monitörümü bağladım. Monitör VGA girişli 2014'ten kalma bir 1080p monitör, kendi güç girişi ve adaptörü var. Kasada 650W ASUS PSU, RTX3070 var. İkisi aynı prize takılı ve priz hem akım korumalı hem de hatta topraklama var. Ayrıca RTX3070'in VGA çıkışı olmadığı için S-Link'in dönüştürücüsünü kullanıyorum. Eski sistemimde direkt VGA-VGA kablo vardı ve böyle bir sorunum yoktu.

Bu şartlar altında dalgalanma neden oluyor olabilir? Ekran kartı, PSU, priz, HDMI- VGA dönüştürücü nereden şüphe duymalıyım? Özellikle koyu renklere doğru kendini belli ediyor. Yük altında veya boştayken çok fark etmiyor.

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Koyu renklerde bu dalgalanmanın görünüyor olması sorunun VGA kablosunda veya dönüştürücünün bizzat kendinde olduğuna bir işaret, eğer bağlayabiliyorsanız bilgisayarınızı HDMI ile bir televizyona falan bağlayın ve kontrol edin, görüntüde sorun yoksa sorun ya VGA kablosunda yada direk dönüştürücüdedir, VGA kablosu eskidiğinde bu sorun yaşanabiliyor ama HDMI VGA dönüştürücüleri de pek kaliteli değil yani sorun dönüştürücüde de olabilir.
 
Arkadaşlar tesadüf mü bilmiyorum ama bugün cihazların bağlı olduğu prizi kontrol ettim toprak hattı yerinden çıkmış. Onu düzeltince titreme - dalgalanma da baya azaldı. Alakası var mı tesadüf mü bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı