RTX 3070 sistemde neredeyse bütün uygulamalar çöküyor

Miraycalskn

Kilopat
Daha fazla  
RAM
DDR4 16GB 800Mhz 22.0CL
Ekran kartı
GeForce RTX 3070 Laptop GPU, Intel UHD Graphics
Anakart
MS-17L1
İşlemci
Intel Core i7 11800H
Arkadaşlar selamlar. Geçen hafta ağırlıklı iş için kullanmak üzere MSI KATANA GF76 11UG-418TR satın aldım.
Eski kasadan da cihaza geçiş yaptım bu süreçte lakin en yoğun kullandığım Unity başta olmak üzere kurmaya çalıştığım oyunlar dahil 3070'i kullandığım her şeyden hata alıyorum ve hepsi çöküyor.
Unityden aldığım hata şu şekilde : Unity failed to present D3D11 swapchain due to device reset/removed.
Denediğim oyunlar ise Assassin's Creed Odyssey, Marvel's Avengers ve League of Legends. Lol özelinde cihazı aldıktan birkaç gün sonra yükleyip oyunu çökerten bir hatayla karşılaşmıştım o an içerisinde ufak bir araştırmayla kolayca çözebilmiştim. Ancak diğer oyunlar ve özellikle Unity'nin çökmesini ne kadar araştırdıysam da çözemedim. Driverları baştan yükleme, Nahimic çözümleri, temp boşaltma, dosya eşitleme vs bu yöntemlerden hiçbirisi işe yaramıyor.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim Windows 11 pişmanlığıyla birlikte çok hızlı geldi gerçekten...
Bu arada aynı cihazdan aynı anda toplamda 3 adet aldık ve bu problemlerle sadece benim karşılaşmam umarım sadece bir tesadüftür
Biraz önce FurMark kurup 3070 kullanmam gereken senaryolarda çöktüğünü de tescillemiş bulunmaktayım. Geçiş gerektiği an uygulama çöküyor 3070'i kullanamıyorum hiçbir şekilde )

Son düzenleme:
Ekran kartı bozuk olabilir, değişim isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…