RTX 3070 sistemde OBS FPS düşmesi yapıyor

admdndar71

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Daha önce yaşamadığım ama zaman içinde gelişen ve kat kat artan bir sorunum mevcut bilgisi dahilinde olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Normalde CS oynarken sabit 400 ya da FPS Max 0 rahatlıkla 600FPS oynayabiliyorum fakat OBS açıp yayın ya da video çekmeye kalktığımda açar açmaz oyunuma loss veriyor SW çöküyor sürekli 600FPS 200e çakılıyor anlık droplar yiyorum ve az az olurken sıkıntı olmaz diyordum ama şu an katlanılamayacak halde yayın yapamıyorum. Speedtest uploadımı 12Mbit gösteriyor 2500 bitrate de verdim 6K da verdim bitrate ile çözemedim parçacık değiştirdim 32'den 16 ya çektim yine değişmedi sorun işlemci ısınıp yapıyorsa diye düşündüm termal macunu da yeniledim zaten yeniydi sistem de yeni toplandı ama o da düzeltmedi.
Sistemim de bu şekilde:
AMD Ryzen 5 5600.
Gigabyte RTX 3070 vısıon OC.
Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB (2x16) 3600.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce yaşamadığım ama zaman içinde gelişen ve kat kat artan bir sorunum mevcut bilgisi dahilinde olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Normalde CS oynarken sabit 400 ya da FPS Max 0 rahatlıkla 600FPS oynayabiliyorum fakat OBS açıp yayın ya da video çekmeye kalktığımda açar açmaz oyunuma loss veriyor SW çöküyor sürekli 600FPS 200e çakılıyor anlık droplar yiyorum ve az az olurken sıkıntı olmaz diyordum ama şu an katlanılamayacak halde yayın yapamıyorum. Speedtest uploadımı 12Mbit gösteriyor 2500 bitrate de verdim 6K da verdim bitrate ile çözemedim parçacık değiştirdim 32'den 16 ya çektim yine değişmedi sorun işlemci ısınıp yapıyorsa diye düşündüm termal macunu da yeniledim zaten yeniydi sistem de yeni toplandı ama o da düzeltmedi.
Sistemim de bu şekilde:
AMD Ryzen 5 5600.
Gigabyte RTX 3070 vısıon OC.
Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB (2x16) 3600.
OBS ile yayın yaparken işlemcine yükleniyorsa normal bir durum. Nvidia ekran kartına yükü bindirmelisin. İnternette OBS ve NVENC yazarsan bir sürü türkçe metin ve video bulabilirsin.

Hocam CS:GO gibi FPS oyunları genelde işlemci ağırlıklı olduğu için eğer yayını CPU'dan yaparsanız FPS düşüşü çok normal ancak bunun yerine NVIDIA nvec ayarı yaparsanız FPS çok düşmez.

Hocam CS:GO gibi FPS oyunları genelde işlemci ağırlıklı olduğu için eğer yayını CPU'dan yaparsanız FPS düşüşü çok normal ancak bunun yerine NVIDIA nvec ayarı yaparsanız FPS çok düşmez.

Hocam ekran kartıyla vermeyi de denemiştim sorun FPS'in düşük olması değil monitörüm 240 zaten 240+ çok rahat alıyorum yayın yaparkende ama normal FPS 600SE yayında 400 oluyor ben buna okeyim de bir anda 200'lere çakılıyor oyuna loss veriyor onu çözemedim 5600 de öyle yetmeyecek bir işlemci değil ki daha önce yaparken bir sıkıntı yoktu 2.5k bitrate 720p 60FPS yayın niye veremesin bir PC böyle bileşenlerle garip geliyor

Onu da denedim fakat çözülmedi FPS normalde yetiyor sorun yok ama çok drop girmeye başladı eskiden yoktu 3600le bile yayın veren tanıdığım var ben niye 5600le veremiyorum anlamadım gitti 1-2 drop girse razıyım ama öyle bir durum ki mouse çatır çutur takılı kalıyor aynı yerde eğer iletebileceğim bir yol varsa yayınımdan kesitler ileteyim daha iyi anlaşılır olur video yükleniyorsa kesip aşağıya bırakacağım şimdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı