RTX 3070 Six Siege performansı düşük

poinext

Decapat
Daha fazla  
Merhaba deneyimli, bilgili arkadaşlar.

1080p 240 Hz monitör kullanıyorum.

Dün elime RTX 3070 ekran kartım ulaştı. Eski sistemimden kalan Ryzen 5 3600XT 4.4 GHz OC olarak kullandıgım işlemcim ile kullanmaya başladım.
Rainbow 6 oyununa girdim, grafik ayarlarını NVIDIA Experience otomatik yaptı, ben de ellemedim.
Normalde FPS degerlerimin daha yüksek olmasını bekliyordum fakat ekran görüntüsünde görünen üzere FPS 130'lardaydı ve işlemcim daha öncesinde hiç ısınmadıgı kadar ısınmaya başladı, 75'leri gördü, normalde en fazla 62'leri gören işlemci. (5700 XT eski kartım, adını değiştirmeye üşendim.)
Sanki 2K'de oynuyormuşum gibi degerler aldım dün. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Varsayımlarınıza/tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• TECNO1.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 105
  • TECNO2.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 93
İşlemcinin GHz'si düşmüş olabilir mi? Termal macun ne zaman değiştirildi.

Darboğaz oluyor hocam.

Olabilir evet. Ama ilk baş bize kullanım değerlerini atmalı. RTX 3070'in.
Üzgün atan arkadaş ben kesin oluyor demedim. Belki olur demeye çalıştım. Kullanım yüzdelerini görmeden bir şey diyemem.

Son düzenleme:
İşlemcinin GHz'si düşmüş olabilir mi? Termal macun ne zaman değiştirildi.
4 Aylık işlemci henüz termal macunu degiştirilmedi
Olabilir evet. Ama ilk baş bize kullanım değerlerini atmalı. RTX 3070'in.
Üzgün atan arkadaş ben kesin oluyor demedim. Belki olur demeye çalıştım. Kullanım yüzdelerini görmeden bir şey diyemem.
RTX 3070in kullanım degerlerini görüyosun zaten hocam %98 genelde minimum %92ye düştü oyun boyunca
Geforce Experince otomatik ayarlamayı iptal edin. Oyunun grafik ayarlarında yaptığınız şeyleri etkisiz kılıyordur büyük ihtimalle.
Kendimin yapması daha saglıklı diyosunuz yani
Darboğaz oluyor hocam.
%98 kullanım ile nasıl darbogaz olabiliyor hocam

bize kullanım değerlerini atmalı. RTX 3070'in.
5700 XT eski kartım, adını değiştirmeye üşendim.
Değerler zaten RTX 3070'in değerleri, ismi değiştirilmemiş sadece, arkadaş yazmış.
Geforce experience zaten güçlü bir ekran kartınız olduğu için tüm ayarları Ultra' ya çekmiştir muhtemelen. Manuel olarak kendiniz ayarları düşürün.
Daha güçlü bir ekran kartı kullandığınız için de işlemci, ekran kartını beslemek adına daha fazla performans gösterecek ve buna bağlı olarak ısınacak, normal bir durum yani, eğer attığınız görsellerdeki ekran kartı RTX 3070'in değerleri ise darboğaz falan yok merak etmeyin.

Evet hocam ayarların hepsi ultra,16x vs her şeyi fullemiş. Eski kartımda hiç problem yaşamıyodum ondada ayarlar genelde yüksekteydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…