RTX 3070 Six Siege performansı düşük

poinext

Decapat
Daha fazla  
Merhaba deneyimli, bilgili arkadaşlar.

1080p 240 Hz monitör kullanıyorum.

Dün elime RTX 3070 ekran kartım ulaştı. Eski sistemimden kalan Ryzen 5 3600XT 4.4 GHz OC olarak kullandıgım işlemcim ile kullanmaya başladım.
Rainbow 6 oyununa girdim, grafik ayarlarını NVIDIA Experience otomatik yaptı, ben de ellemedim.
Normalde FPS degerlerimin daha yüksek olmasını bekliyordum fakat ekran görüntüsünde görünen üzere FPS 130'lardaydı ve işlemcim daha öncesinde hiç ısınmadıgı kadar ısınmaya başladı, 75'leri gördü, normalde en fazla 62'leri gören işlemci. (5700 XT eski kartım, adını değiştirmeye üşendim.)
Sanki 2K'de oynuyormuşum gibi degerler aldım dün. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Varsayımlarınıza/tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• TECNO1.jpg
    TECNO1.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 105
  • TECNO2.jpg
    TECNO2.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 93
Önceki ekran kartınızda her şey full müydü yoksa high-medium ayarlarda mıydı? Önceki ayarları bilseydik daha sağlıklı bir karşılaştırma yapabilirdik.

FurMark, OCCT gibi test programları ile ekran kartınızı test edip, diğer 3070 sahiplerininki ile karşılaştırmayı deneyebilirsiniz. Böylece kartınızın ideal performansı sergilediginden emin olursunuz.
Testlerde sonuç normal çıkarsa sorunun oyun bazında bir problem olduğuna karar vermiş oluruz. Ayrıca ekran kartı sürücüsünün güncel olduğuna emin olun.

Ha ayrıca, R6 Nvidia Reflex destekli bir oyun. Alakalı mı bilmiyorum ama Nvidia Reflex kapatarak deneyin bir de lütfen.
En son hiçbiri sorununuzu çözmezse G-sync'i devre dışı barkmanın sorunu çözüp çözmediğini test edersiniz.

DDU ile AMD ve NVIDIA sürücülerini tamamen kaldırıp tekrardan NVIDIA sürücüsü indirmeyi deneyin.

İşlemci kullanımının %100'lere yakın bile olmadığının farkında mısınız? Resimlere baktınız mı?
İşlemci kaynaklı bir darboğaz söz konusu değil atılan resimlere bakıldığında.

Darboğaz demedim ama işlemci zora girdiği için işlemci değiştirmesini söyledim ve konunun sahibi ekran kartı değiştirince böyle olduğunu söylüyor işlemci değiştirin belki düzelir PSU kaç Watt?

Son düzenleme:
Arkadaslar nvida otomatik senkronize ettigi için msaa4x yapıp 4K grafige almış o yüzden sıcaklık ve fps degerleri böyle olmuş 2x düşürüp 1080p alınca 200+ fps ve 60-65 derece sıcaklıga düştü
Degerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı