RTX 3070 Spider-Man düşük FPS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

therdi

Decapat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Pc donanım
Arkadaşlar, laptopta RTX 3070 GPU ekran kartım var. 8 GB olan model. Ray Tracing olsun tüm ayarları en üst seviyeye getirdim, FPS yüksek, binaların arasında gezerken 50 45 40 arası gidip geliyor. Bir tuhaflık var, sanki sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci nedir?

Çok ısınıyorsa clocklarını düşürüyordur belki sorun odur. Ki bence normal max ayarlarda ray tracing ile 45 falan almak. Bina camlarında çok yansıma oluşuyordur ciddi RT yükü biniyordur.

RT olmadan oyunun keyfi çıkmıyor. Tüm ayarları Full yapıyorum, darbogaz oluyor mu ona bile bakmıyorum. Binalarda sadece 45 50 arası FPS, kapalı mekanlarda 100'e çıkıyor.

RT olmadan oyunun keyfi çıkmıyor. Tüm ayarları Full yapıyorum, darbogaz oluyor mu ona bile bakmıyorum. Binalarda sadece 45 50 arası FPS, kapalı mekanlarda 100'e çıkıyor.
Kapalı mekanlarda az ışık kaynağı ve sınırlı sayıda gölge olduğundan ağır RT gerekmiyordur diye düşünüyorum. Açık dünyada birçok ışık kaynağı dinamik gölge god ray falan derken sağlam yük biniyordur. Oyunu PC'den oynamadım ama atmosferi az çok bildiğimden tahmin yürütüyorum.
Edit: Oyunun işlemciyle alakalı sıkıntıları yoksa eğer darboğaz yoktur. O kadar ayar yükselttikçe FPS düştüğünden işin ciddi kısmını GPU yapar.

Dediğim gibi darboğaz sıkıntısı var.
Ben de istediğim fpsleri alamıyorum masaüstü 3070ti ile 60-90 fps arası görüyorum daha yüksek alabilecek iken ama darboğaz sıkıntısı var.

Dediğim gibi darboğaz sıkıntısı var ben de istediğim FPS'leri alamıyorum masaüstü 3070 Ti ile 60-90 FPS arası görüyorum daha yüksek alabilecek iken ama darboğaz sıkıntısı var.

Birkaç mail atsak çoğunlukla kullanıcılardan güncelleme yapacaklardır bence.

Birkaç mail atsak çoğunlukla kullanıcılardan güncelleme yapacaklardır bence.
Sanmıyorum oyun çıktığından beri böyle. Bir de Spiderman de rtx açmak işlemciye de ekstra çok yükleniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı