RTX 3070 Ti düşük performans veriyor

Ethem1907

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
24
Ekran kartı
Palit 3070TI
Anakart
Gigabyte B550M GAMING X V2
İşlemci
Ryzen 9 5900X
Merhaba arkadaşlar. Aynı donanımların YouTube testlerine bakınca kendi performansımın düşük olduğunu gördüm. GTA Online'da 100FPS üzerine çıkamıyorum. Bu normal mi anlayamadım. Ama YouTube'da testlerinde rahat rahat 100FPS üzerine çıkıyorlar. Sonra iyice dert edip Geekbench 6 testi yaptım. Ekran kartımda, işlemcimde karşılaştırdığımda normal çıkan test sonuçlarının %20-30 civarı altında skor aldı. Ekran kartını 2.el almıştım macunu bugün yeniledim sıcaklığı oyun içi 70 dereceyi geçmedi. Ama işlemci ve anakart daha birkaç aylık sıfır ürünler. İşlemcinin de aynı şekilde düşük puan çıkması içime kurt düşürdü. Aylardır dert edindim aynı sorunları yaşıyorum diye işlemcimi sonra anakartımı paraya kıyıp harbi sağlam olsun diye yükselttim ama şu düşük FPS sorunundan kurtulamadım. Artık son olarak PSU'dan şüpheleniyorum. 650W bu sistem için yeterli mi? Aynı veya benzer sistem kullananlar yardımcı olabilir mi? MSI sitesinde bu sisteme 750W ve üzeri PSU tavsiye ediyor. Diğer tüm siteler ise 650W için yeterli diyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Ekran kartı: Palit 3070 Ti 8 GB.
Anakart: Gigabyte B550M Gaming X v2.
İşlemci: Ryzen 9 5900X.
RAM: Kingston HyperX 24 GB.
PSU: Corsair CV 650W.

Gerçekten de normale göre oldukça düşük. MSI Afterburner ile saat hızlarına çektiği güce vs bakma şansın var mı?

Vallahi hocam o kadar ayrıntı bilmiyorum ama şu ekranı atayım. PSU'dan yapar mı bu sıkıntıyı. Başka bir seçenekte kalmadı işlemci anakart derken 😂

Gerçekten de normale göre oldukça düşük. MSI Afterburner ile saat hızlarına çektiği güce vs bakma şansın var mı?

Hocam bir de şimdi aklıma geldi. Monitörde görüntü 2-3 saatte ara ara gidiyor bak. Ekran kartından kabloyu çıkarıp takınca da geliyor. Böyle bir problem de var.

Hocam selam tekrar bugün yeni bir şey fark ettim. Basit oyunlar girdim. Witch It ve Trine 4 gibi. GPU kullanımı %95-100 civarındaydı. Tertemiz çok çok yüksek FPS'ler aldım. Ama GTA V ve Marvel Rivals gibi oyunlarda problem devam ediyor. Darboğaz da yok demek ki (Furmark testlerinde kullanım 90-100 geziyor sorunsuz.) Sabah kardeşimin 3060 Ti nı taktım kart belki problemlidir diyerek, ama aynı sorun onda da vardı. Başka bir fikriniz var mı delirmek üzereyim. Marvel Rivals'ı ara ara kasmasından dolayı zevk bile almıyorum oynarak.

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-01_134251955.png
    resim_2024-12-01_134251955.png
    175,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Vallahi hocam o kadar ayrıntı bilmiyorum ama şu ekranı atayım. PSU'dan yapar mı bu sıkıntıyı. Başka bir seçenekte kalmadı işlemci anakart derken 😂

Hocam bir de şimdi aklıma geldi. Monitörde görüntü 2-3 saatte ara ara gidiyor bak. Ekran kartından kabloyu çıkarıp takınca da geliyor. Böyle bir problem de var.

Hocam selam tekrar bugün yeni bir şey fark ettim. Basit oyunlar girdim. Witch It ve Trine 4 gibi. GPU kullanımı %95-100 civarındaydı. Tertemiz çok çok yüksek FPS'ler aldım. Ama GTA V ve Marvel Rivals gibi oyunlarda problem devam ediyor. Darboğaz da yok demek ki (FurMark testlerinde kullanım 90-100 geziyor sorunsuz.) Sabah kardeşimin 3060 Ti nı taktım kart belki problemlidir diyerek, ama aynı sorun onda da vardı. Başka bir fikriniz var mı delirmek üzereyim. Marvel Rivals'ı ara ara kasmasından dolayı zevk bile almıyorum oynarak.

Rivals optimizasyon sorunlu bir oyun. GTA'da sorun olmaması lazım ama Online ise olabilir. AAA ve optimizayson problemi olmayan Witcher 3, God of War gibi bir oyunda denerseniz kartı daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı