RTX 3070 Ti ile Resident Evil 4'te VRAM yetmiyor

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Normal şartlarda oyunu 1440P Max ayarlarda rahatça oynatması gereken kart NVIDIA'nın VRAM cimriliğinden dolayı bazı yerlerde darboğaz yaşıyor. Daha fazla detay için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Preset olarak değil de Custom olarak ayarlarsanız kullanılacak texture RAM'i(TRAM) ayarlayabiliyorsunuz. Lakin bu NVIDIA'nın VRAM konusunda cimri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Ama anlamış değilim 3060'a 12 koyupta daha üst ekran kartlarına neden az VRAM koyuyor.
NVIDIA abi bence milletle dalga geçmek için yapıyor. Hep Amerikanın oyunları.

AMD de Amerika malı çaktırmayın :)

Bu arada bir aralar RTX 3060 Tİ alma düşüncem vardı vazgeçtim son zamanlardaki haberler ile. 3060 iyidir. İleride ben de sorun yaşamak istemiyorum. Hiç para vermeye gerek yok.

Resident Evil 3 remake i 6 GB 2060 en Epic ayarlarda oynadım. VRAM kırmızıya döndü ama ne gram kasma ne bir gram donma mevcuttu.
RE Engine ile VRAM darboğazı olsa bile oyun rahat rahat oynanıyor. Fakat yine 12GB VRAM kullanan oyunlardan Hogwarts Legacy'e baktığında oyun VRAM ve RAM darboğazından dolayı çoğu High-end sistemde bile oynanmaz hâlde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı