4K Ultra da oynasan bile DLSS ile beraber VRAM kaynaklı bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum, ben o oyunu 6 GB VRAM'li kartta 1080p ultrada oynadım ve gözle görülür bir sıkıntı olmadı. Oyunda RTX açınca saçma bir şekilde oyun dengesiz hale gelebiliyor eğer açıksa bir de kapatıp dene.
RTX açık ve kapalı olmak üzere iki ayarda da oynadım. RTX açıkken çok çok daha kötü bir hale geliyor. Mustafa hocamın da söylediği gibi belli bir süre sonra oyun tamamen kasmalara başlıyor. 30 - 45 FPS gibi değerler bunlar. RTX kapalıykende yine sıkıntılar görünüyor. Örneğin adını yanlış hatırlıyorsam af ola Hogsmeade'de FPS RTX açık veya kapalı fark etmeksizin sürekli olarak 45 - 50 arasında FPS almaktayım.
En son ben oynarken Memory leakage vardı. FPS giderek düşüyordu oyuna restart atıyordum. 3060 Ti ile o şekilde bitirdim. Bir de oyunda Ray Tracing buglıydı, kapatıp o şekilde denemeni öneririm.
Ben oynayalı birkaç ay oldu, şimdi nasıldır bilemiyorum.
Kenlix hocama da aktardığım gibi Mustafa hocam RTX açık - kapalı fark etmeksizin bu meretin FPS'leri düşük oluyor.
Aslında benim için sorun olan düşük FPS durumları değil. Oyun keyfimin affınıza sığınarak söylüyorum içine eden şey FPS düşmesi problemi. Bunu çözebilsem benden mutlusu yok.
Bir de şöyle bir durum var ki bu kasmalar sadece Hogwarts'ın içinde salonlarda ve Hogsmeade'de sokaklarda meydana geliyor. Oyunun hikaye yerlerinde genel olarak böyle bir kasma mevcut değil.
Aklıma tek seçenek işlemcimin yetersiz kaldığı olarak geliyor. HL'nin tek çekirdek çalıştığını ve bu yüzden droplar yaşanabileceği ile ilgili bir şeyler okumuştum. Tabii ne kadar doğru bilmiyorum.
Oyunu hangi grafiklerle oynuyorsunuz? Bir de oyun oynarken kullanım değerleri nasıl?
Ultra ayarlarda oynuyorum hocam. RTX kapalı. Ekran kartını %100 kullanmıyor. Sanırım 60 - 80% arasında olması gerek. İşlemci de yine %20 ile %30 arasında olması gerekiyor. Şu an net değerler aklımda değil.
Bir video ile betimlemek daha uygun olacak. MSI Afterburner ayarladıktan sonra bir video paylaşacağım.
Videoyu sonunda çekme ve yükleme fırsatı bulabildim. Özellikle videoyu izlerken Frametime'ların anlık olarak çok fazla yükseldiğini görebilirsiniz. Dediğim gibi belli bir yerden sonra çok can sıkıcı durumlara evriliyor. https://youtu.be/jtSub1-jes8