RTX 3070 Ti sistem 30 bin TL'ye iyi mi?

  • Konuyu başlatan Roosi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 856
Neden o zaman bir üstteki arkadaşın katıldığım yerler var tabii ki sana dediği yoruma beğeni attın?

Aklınla yaptığın çelişiyor çünkü. Bir insana DDR5'e geçersen daha iyi bütçe ile geç giriş parçalarına ve bir eski jenerasyon bileşenlere para ayırma demenin neresi mantıksız?

Alt tarafı mevcut ekran kartına DDR4 ikinci ele geç daha iyi bütçe yaparsan DDR5 orta segmente yönel dedim. Nerelere geldi mevzu. Neyse anlamış olduk 3000 küsur yorum ne tarz şeylere harcanmış. Son mesajımdır konu sahibi değerlendirir hak verirse ne ala vermezsede canı sağ olsun. @Roosi

O arkadaşa beğenme atmamın sebebi.
"Giriş seviyesi olmaması" takıntısından ötürü gidip neden ikinci el işlemci, anakart ve ömrünün sonlarındaki DDR4 belleklerden satın alsın ki?
Bu cümlesi.
30k bütçede DDR4 öneriyorsun bunun neresi mantıklı sence? Bu bütçede DDR5 bir sisteme geçilebilir zamanla isterse yükeltebilir giriş seviye parçaların olduğunun bende farkındayım gidip bu bütçeyle DDR4 alacak halim yok.
Ve arkadaş elimde şu an bu ekran kartı var dememiş elinde ekran kartı olduğunu nereden biliyorsun? Bizde biliyoruz herhalde orta segment önermeyi bu bütçede giriş segment DDR5 sistem alır zamanlada sistemini yükseltir hala DDR4 deyip duruyorsun.
Konu yorum sayıma nasıl geldi çok merak ediyorum 🤣🤣🤣 kendi fikrinin mantıksız olduğunu biraz geç anladın galiba 🤣🤣 benim de son mesajım artık konuyu gereksiz uzatmak istemiyorum.
 
Sende okuduğunu komposizyon olarak algılayana kadar ne demek istediğimi daha doğru anlasaydın keşke. Ben adama 30k bütçe ile gidip DDR4 almasını söylemedim. İkinci ele yönelmesini ve girişin bile altında ki 7500F gibi bir işlemciye para bağlamaması gerektiğinden bahsettim. Videolarını izlemedim çünkü gereksiz saçma sapan bir işlemci neden mi? 1. si 9000 serisi çıktı artık ve 4nm e geçiş sağlandı hem TDP hem de sıcaklık değerlerinde çok daha iyi işler yaptılar. DDR5 gibi bir sisteme geçecekse en mantıklısı 9000 serisidir ve bütçe lazım bunun içinde. Kaldı ki onu da belirtip bu ekran kartının yanına 30-40 bin arası para vermen lazım dedim. Bir işlemcinin bir ekran kartını besliyor olması demek mantıklı bunu almalıyız demek anlamına gelmiyor. En azından orta segmente 9600X-9700X gibi işlemcilere yönelirse ileride elden çıkarırken daha faydalı olur. 7500F işlemcinin yüzüne bakan yok kalkmış burada bunu övüyorsunuz. Ha yine de önerilebilir sorun değil ama adamın topladığına çöp deyip çöp önermek abes kaçmış ben o sebeple doğru bulmadım. Bir arkadaşım olsa asla 7500F ve 620M anakartlı bir sisteme öneride bulunmam DDR4 de kalıp parasının çöp olmamasını isterim ve ikinci ele yönlendiririm. Öylede yaptım zaten ama başka bir şekilde okumuşsunuz.

Ben DDR5 için gereksiz bir bütçe olduğunu düşünüyorum çünkü, tekrar elden çıkardığınız vakit 7500F ve 620M anakartlar ölü fiyatına bile gitmiyor. Teknoloji hızla ilerlediği için en tepe modeller bile şu anda alınabilir seviyede bu yarın bir gün bu işlemci içinde geçerli olacaktır. Gir bir bak ikinci el piyasasına dediğimi anlarsın. 7700XT i neden karıştırdın anlamadım? Biz ekran kartından bahsetmiyoruz ki? Benim takıldığım mevzu giriş segment anakart işlemciye para bağlamayın bu kadar basit. Bunun neresi yanlış?

Hmm, daha iyi önerin var mı?
Denk olan 5700x3D'yi Daha pahalı fiyatlara mı alsın?

Çok istiyorsan yerine başka kartlar at, bütçeye sığdır, sığdıramıyorsan laf atmanın anlamı yok.

Hani sistem de 7700XT var ya? o yüzden karıştırdı.
Giriş seviye anakart kullanıyorum hiç bir sorunu yok, 3K para anakart için fazla değil, daha iyi öneriniz varsa bekliyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı