RTX 3070 Ti sistem boştayken bile no signal hatası veriyor

teavsen

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
İnsan Kaynakları Uzmanı
RAM
8 GB DDR4 3200MHZ XPG X 2
SSD veya HDD modeli
Team MP33Q 512GB 2750/1350MB/s NVMe PCIe M.2 SSD
Ekran kartı
3070 TI
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II
İşlemci
AMD RYZEN 5 5500 3.6 GHz
Merhaba değerli forum sakinleri,

Bilgisayarım oyundayken ya da artık boştayken bile kendi kendine görüntü gidiyor no signal hatası alıyorum.
Bilgisayar çalışıyor, Discord üzerinden sesler geliyor ve seslerim gidiyor fakat bilgisayarda ekran gidiyor.
Ekran kartı sorun dediler, RX 6650 XT yerine 3070 Ti taktım, bilgisayar işlemcin çok ısınıyor, dediler sıvı soğutma taktım.
RAM'lerin yetersiz kalıyor galiba dediler, test için komşudan RAM ödünç aldım.
Fakat hala bilgisayarımda ekran gidiyor. DDU ile ekran kartı driverlarını sildim yükledim, format attım, her şeyi yaptım.
Yardımcı olun, artık bilgisayarcılara para vermekten ve çözüm bulamamaktan yoruldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı ekran kartları monitörün verdiği bu yabancı akımı tölare ederek kendi kendine reset atarak çözebiliyor ama bazıları da reset attırıyor. Bence sorununuz monitör. Bende elimde 3090 mevcut monitörümde G-Sync HDMI ile çalışmadığı için DP aldım ve bende rastgele görüntü gidip geliyordu, ekran kartım toparlıyor ama yine de gitmemesi gerekiyor. Sonra ise tekrar mecbur HDMI'ya geri döndüm(2 farklı DP kablosu denedim).
Hocam şöyle 3 farklı yerde test ettim hepsinde aynı sorun kendi monitörümde sorun olduğunu düşünmüyorum. 3 farklı yerde de aynı şekilde pc kapanıyor ve dediğiniz olayı ele alarak söylüyorum ki benim monitörüm de sorun olduğu farz edelim onlarında mı monitöründe sorun var ?

Hocam peki bu durum çoğunlukla oyuna giriş yaptığımda gerçekleşiyor FIFA yada CS 2'de round yada maç içerisindeyken tak diye ekran gidiyor sizce hala sebep olarak yazdığınız yazıyı mı düşünüyorsunuz ?
DP portu yerine HDMI kullanırsan muhtemelen sorununuz çözülür. Bende oyuna girdiğim zaman ekran gitme olayı sıklaşıyordu.

DP portu yerine HDMI kullanırsan muhtemelen sorununuz çözülür. Bende oyuna girdiğim zaman ekran gitme olayı sıklaşıyordu.
165 Hz monitörüm var ve bundan faydalanmayı 60 hz mi kullanmamı öneriyorsunuz ?
Bu zamana kadar dp ile bir sorun yaşamadım ve şimdi bir anda ne oldu da sorun yaşıyorum benim kafam orada takılı kaldı.

165 Hz monitörüm var ve bundan faydalanmayı 60 hz mi kullanmamı öneriyorsunuz ?
Bu zamana kadar dp ile bir sorun yaşamadım ve şimdi bir anda ne oldu da sorun yaşıyorum benim kafam orada takılı kaldı.
Önceden böyle bir durum yok muydu? O zaman bilemiyorum. Bende böyle bir şey yaşadım o da topraklama hatasıydı, yeni monitöre geçtim DP kullanıyorum hiç sorun olmadı.

Hocam herhangi bir ekstra durum yokken böyle bir problem yaşıyorum, gündelik hayatımda gene oyunumu oynadım arkadaşlarımla sohbet ettikten sonra bilgisayarı kapattım açtım ve 1 aydır belki 2 aydır bu problem ile uğraşıyorum. Durduk yere slotlarda bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. PSU açısından baktığımızda da bilgisayarım ekran kartımı değiştirmeden önce kendi kendine restart atıyordu fakat ekran kartını değiştirdikten sonra sadece görüntü gidiyor yani no signal hatası alıyorum.

Sistem boşta çalışırken ekran kartını hafif yukarı aşağı oynatın, siyah ekrana düşerse slot sorunu vardır, düşmezse güç soketini oynatın, yine düşmezse o sistemi farklı PSU ile test edin.

Önceden böyle bir durum yok muydu? O zaman bilemiyorum. Bende böyle bir şey yaşadım o da topraklama hatasıydı, yeni monitöre geçtim DP kullanıyorum hiç sorun olmadı.
Önceden böyle bir sorun yoktu tak diye bir sabah uyandım ve böyle bir sorun ile karşılaştım. Hatta o gün microsoft blue screen hatası meydana gelmişti, acaba onun ile bir bağlantısı olabilir mi diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı